Franczy

Világméretű jogi háború az Intel és a Via között

Az Intel szabályos jogi háborút folytat a Via Technologies ellen, melynek legújabb bizonyítéka, hogy az Intel képviselői szerdán bejelentették, hogy Németországban, az Egyesült Királyságban és Hongkongban újabb szabadalombitorlási pereket indítanak a Via ellen. Az Intel által a Via ellen felhozott vádak mindegyike azzal kapcsolatos, hogy a legnagyobb tajvani chipsetgyártó cégek közé sorolt Via nemrégiben jogtalanul dobta piacra egy olyan chipsetét, mely az Intel Pentium 4-es processzorokhoz készült. A Santa Clara-i székhelyű Intel azért kifogásolja a Via azon lépését, hogy forgalomba hozta a Via P4X266 típusjelzésű chipsetét, mert ezzel állítólagosan egyszerre nyolc Intel szabadalmi jogot is megsértett.

Szeptember elején az Intel először az Egyesült Államokban, a Delaware-i kerületi bíróságon perelte be a Viát és az S3 Graphics-et, mivel a cégek közötti licenszjogi tárgyalások nem vezettek sehova. Persze ezt az egész botrányos ügyet a Via sem hagyhatta szó, illetve tett nélkül, így a Via és a texasi székhelyű Centaur Technology cégek jogi képviselői nemrégiben beperelték az Intelt, mondván az Intel a Pentium 4-es processzorokban olyan technológiákat alkalmaz, melyek szabadalmi jogának tulajdonosa a Via Technologies.

Klikk ide!
VIA P4X266

Az Intel jogi képviselői által a napokban bejelentett újabb nemzetközi perek vádjai nagyrészt megegyeznek a korábban az Egyesült Államokban a Via ellen felhozott vádakkal, azonban míg az amerikai kerületi bírósághoz beadott peranyag főszereplője a Via P4X266-os chipsete, addig a Németországban, az Egyesült Királyságban, valamint Hongkongban indítandó perekben az Intel már azzal is vádolja a Viát, hogy annak C3-as mikroprocesszorában olyan technológiák is helyet kaptak, melyek szabadalmi jogai kizárólagosan az Intel tulajdonában vannak.

"Az Intel évente több milliárd dollárt költ különböző kutatásokra és fejlesztésekre, melyek eredményeképpen olyan újabbnál újabb szabadalmakat jegyeztetünk be, melyek gyümölcsét idővel a felhasználók is élvezhetik. Ezek az új találmányok és szabadalmak az Intel sikeres működése szempontjából rendkívül fontosak, és kötelességünknek érezzük, hogy a saját szellemi tulajdonainkat minden körülmények között megőrizzük és megvédjük" - nyilatkozta Peter Detkin, az Intel alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheZsenyka #11
    A P4 csodálatos teljesítménye RDRAM használata mellett teljesedik ki, nem elég hogy kénytelenek átállni DDR és SDRAM környezetre, még meg is szivatják őket mindkét memória-architektúráért. Nekem speciel nagyon bejön az AMD. Elröfög az itt csendesen, talán majd a következő procicsaládban az intel lesz jobb.
  • Mr_Rob #6
    iXBT: na ez egy tipikus Inteles hozzászólása volt, aki már nem tud vitatkozni az AMD teljesítményében (ami szerintem a legfontosab tényező), erre kitalálja, hogy szar, mert melegszik, meg le lehet sarkazni, ezzel csak az Intelt égeted! Ennél már csak az a cik volt röhejesebb, mikor "leesett" a hűtőborda a prociról, és az AMD elfüstöl, az Intel nem. Csak azt nem vették figyelembe, hogy olyan fika alaplappa volt beletéve a proci, ami nem képes érzékelni, hogy a proci hőmérséklete az átlagostól eltér, mert ugyebár ezt a legtöbb alaplap tudja, és ki is kapcsolja a gépet, ha gáz van.
    Tehát "az AMD szar, mert melegszik", HÚÚÚÚHAA!!
  • iXBT #4
    A selejt az amit le lehet sarkazni, izzik mint az allat, es ipari porszivot kell ra tenni.
    Igen az amd most a gyorsabb, de a p4-emen 2700-at porog a venti, es nem is hallom.
  • Laalee #2
    ki akar p4 et venni ?:)