Franczy

A Microsoftot már biztosan nem darabolják fel

[ZDNET] Az amerikai kormányzat képviselői bejelentették, hogy nem kívánnak semmilyen olyan jogi lépést tenni, melynek következtében esetlegesen fel kellene majd darabolni a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cégét, a Microsoftot.

Kormányzati források szerint egyébként az elkövetkező két hétben a Microsoft, az Amerikai Igazságügyi Minisztérium és a Microsoftot perlő tizennyolc amerikai állam jogi képviselői többször is leülnek majd tárgyalni a Microsoft-per tárgyalására kirendelt bírónővel, Collen Kollar-Kotellyvel.

Az Igazságügyi Minisztérium által csütörtökön kiadott hivatalos nyilatkozatból kiderül, hogy a minisztérium nem kívánja elérni azt, hogy a Microsoftot esetlegesen feldarabolják operációs rendszereket és alkalmazásokat fejlesztő részekre, mint ahogy azt egy korábbi, azóta hatályon kívül helyezett bírósági határozat előírta. A nyilatkozatból az is kiderül, hogy a kormányzat nem kívánja újratárgyaltatni a Microsoft termékcsatolási ügyét, vagyis azt az ügyet, melyben az Internet Explorer webböngésző szoftvernek a Windows 95 és Windows 98 operációs rendszerekbe történő integrálását kifogásolták a vádlók.

A Microsoft vezetőit minden bizonnyal meglepték a cég számára mindenképpen kedvező minisztériumi nyilatkozatok, így Vivek Varma, a Microsoft szóvivője is csak annyit tudott mondani az üggyel kapcsolatban, hogy "Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Microsoft peres ügyeiben fennmaradt problémákat is minél előbb meg lehessen majd oldani".

"Én nem vagyok jogi szakértő, azonban annyit tudok, hogy a Microsoft a peres ügyeit illetően már jó ideje hangoztatja, hogy tisztességes és minél gyorsabb megoldást szeretne. Bizton állíthatom, hogy a Microsoft továbbra is ezen az állásponton lesz" - nyilatkozta John Conners, a Microsoft egyik gazdasági vezetője, miután egy New York-i konferenciát követően informálták a minisztérium legfrissebb álláspontjáról.

Szakértők szerint kétségtelenül jó hír a Microsoft számára, hogy a feldarabolástól ezután már nem kell tartania, azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Microsoft egyéb peres ügyeit azért még nem felejtette el a bíróság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anastasia #25
    Right Quasi!
  • Nuki #23
    Sőt egyesek még másolgatnak is :(
  • skorpio7 #14
    Te hiszel a mesékben ?!?
    És az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke ( Clinton ) , biztos pirospacsit játszott csak Mónika Luinskyval ( bocs ha rosszul írtam a nevét ) a Fehér Ház irodáiban .
    Te komolyan elhiszed , hogy ahol ilyesmi megesik , ott nincs kenőpénz !?!
    Ja bocsi ... ott úgy hívják , hogy "Alapítványi támogatás" vagy "Lobby pénz" .
  • Joe #13
    Az ügyben korrupció biztosan nem volt. Ez csak itthon divat, és máshol (civilizált helyeken) keményen büntetik.
  • skorpio7 #10
    Hogy abba a jó édes ........
    Úgy látszik , hogy a "Monopólium ellenes törvények" egyes cégekre nem vonatkozik mostmár .
    De legalább értem , hogy miért vesztett pár milliárd dollárt Gates bácsi .
    Talán az évszázad korrupciós ügyét lehetne tárgyalni , ha kiderülne , mennyi embert kellett megkennie ezért az eredményért .Arról nem is beszélve , hogy mennyibe is került ez neki .Bár 1 , 2 év és a monopolhelyzetből fakadóan pár ránkkényszerített programmal visszahozza az elvesztett milliárdokat . :(
  • Andris #5
    Szakértők szerint kétségtelenül jó hír a Microsoft számára

    Hogy ezek a "szakértők" milyen okosak :)
  • Lacc #4
    Kíváncsi leszek, mi fog történni, mikor meghal Billy. Hogy csend nem lesz, az biztos...