Franczy

Microsoft per: senki sem szeretne bíró lenni

Ha minden jól ment, akkor a tegnapi nap folyamán egy lottószámhúzó berendezés segítségével egy tizennyolc tagú társaságból véletlenszerűen sorsolták ki azt a bírót, aki a Washingtoni Kerületi Bíróságon az immár több éve húzódó Microsoft per újabb fázisát fogja majd lebonyolítani, és az ügy végén várhatóan végleges ítéletet is hirdet majd. A tizennyolc esélyes bíró közül többen is azon véleményüknek adtak hangot, hogy nem kifejezetten örülnének annak, ha a véletlen éppen nekik "kedvezne", és nekik kellene lefolytatniuk a várhatóan ismét elhúzódó Microsoft pert.

"A bírók minden valószínűség szerint azért nem szeretnék, hogy ők vezessék a tárgyalásokat, mert félnek a tetemes mennyiségű munkától" - nyilatkozta Marc Fleischaker, az Arent Fox ügyvédi iroda trösztellenes ügyekkel foglalkozó szakértője, aki a napokban a tizennyolc esélyes bíró közül többel is beszélt. Fox szerint ténylegesen nagyon sok munka vár majd a szerencsés, vagy talán nem is annyira szerencsés kiválasztott bíróra, akinek emiatt a közeljövőben szinte minden idejét a Microsoft-féle ügyek teszik majd ki.


Thomas Penfield Jackson
Más források szerint a bírók azért ódzkodnak a Microsoft pertől, mert nem szeretik a médiának az üggyel kapcsolatos óriási felhajtását, és nehezen tudnák elviselni, hogy minden egyes artikulációjukat, vagy akár csak egyszerű kézmozdulatukat is árgus szemmel figyelje majd a világ, arról már nem is beszélve, hogy a peres ügy végén hozandó ítéletet is várhatóan számos jogi szakértő fogja majd boncolgatni és kritizálni. Tény, hogy a Microsoft ügyek az elmúlt tíz évben elég sok bírót kikészítettek, legutóbb például Thomas Penfield Jackson karrierjének ártott nem kis mértékben a Microsoft per. Köztudott, hogy Jackson bíró a bíróság elmúlt nyáron hozott ítéletében kimondta, hogy a szoftvercég a közelmúltban egyértelműen zsákmányoló monopolista viselkedést tanúsított, és ezért a céget fel kell darabolni. Idén nyáron a fellebbviteli bíróság máshogy döntött az ügyben, hiszen a feldarabolásról hozott korábbi határozatokat hatályon kívül helyezte, azonban a monopolista vádakat fenntartotta és az egész ügyet visszautalta a kerületi bíróság hatáskörébe, Jackson bírót pedig eltiltotta a Microsoft pertől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kako #5
    Penfield-et nem sikerult lefizetni, tehat magasabban probalkoztak, ezek szerint sikerrel.
    (Ez csak feltetelezes, barmifele egyezes a valosaggal, csak a veletlen muve lehet, raadasul nem is en irtam)