Mikeyy

Láthatatlan vírus a legnépszerűbb zeneszámokban?

Az alábbi hír a newmediamusic.com portálon jelent meg.

Egy nem hivatalos forrás szerint 2000 vége óta az 500 legnépszerűbb internetről letölthető, jogvédett zeneszám egy beágyazott kódot tartalmaz, amely az Amerikai Függetlenség Napján elkezd tombolni.

Bolygónk zenerajongói kellemetlen meglepetésben részesülhetnek az Amerikai Függetlenség Napján, július 4-én amennyiben illegálisan töltöttek le dalokat a Napster, a Gnutella vagy más hasonló fájlcsere szolgáltatás használatával az internetről. Az adott napon azok, akik letöltötték az 500 legnépszerűbb zeneszám bármelyikét, amely tartalmazza a beágyazott "hibrid vírust", jogtalanul megszerzett zenéiket használhatatlan állapotban fogják találni, és számítógépük is lefagy.

A MusicPanel egy új hibrid számítógépes kód, amely állítólag messze többet tud minden vírusnál, és beágyazott bitek formájában van elrejtve a zenefájlokban, így a víruskeresők nem is tudják megtalálni. Működőképes Macintoshokon, és PC-ken, és olyan számítógépeken is, amelyek Linux vagy Unix operációs rendszert tartalmaznak, de még a zeneletöltésre alkalmas kéziszámítógépeken (PDA) is.

A kódot zenész-programozók egy csoportja fejlesztette ki kárpótlásként a zenészek számára, akiknek egyetlen fillért sem fizetnek azok az emberek, akik például a Napster segítségével letöltötték zenéiket. Az elégedetlenkedő zenészek és menedzsereik tavaly július 4-én egy koncerten tartottak összejövetelt, és itt döntöttek a kód fejlesztéséről, ami az eredeti tervek szerint a Napster hálózatán a 100 legnépszerűbb dalt fertőzte volna meg.

Tavaly az amerikai őszi iskolai félév alatt tökéletesítették a programot, és még karácsony előtt becsempészték az 500 legnépszerűbb letölthető zeneszámba. Ezeket a zeneszámokat az interneten könnyen elérhető számítógépekre rakták ki, ahol a gyanútlan felhasználók egyszerűen letölthették. Ezek a dalok teljesen úgy szólnak, mint ártalmatlan társaik, azonban az időzített bomba ott ketyeg bennük, és július 4-én elszabadul.
Kommentárunk: Nem nehéz belátni, hogy ennek a hírnek semmi valóságalapja sincs. Vélhetőleg a zenekiadók egy gyenge próbálkozása, amellyel rá akarnak ijeszteni a tájékozatlan felhasználókra, akik ezt a mesét esetleg megeszik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci #56
    Várd ki a mát! Húúúhuhuhoháhááá kqgfuwa tf82b3cw3nrcnwectgnwejrchgesajkhcfaekj:-O~~
  • Laci #55
    Ebben csak az a szomorú, hogy ezek a barmok bevallják, hogy hazaárulók: A Függetlenség Napján vírusokkal fenyegetőzni...ejnye-bejnye!
  • Bith #54
    Jujj, én pont ilyen mp3-akat hallgatok most! Hmmm, lehet, hogy csak azért nem fagyott le a gépem, mert win2k? De hát a számok sem romlottak el!
    Valamit nem értek akkor most... LOL :)))
  • MuERTe #53
    FIGYELEM!!!!!
    MA SENKI NE JÁTSZON LE SEMMILYEN INTERNETRŐL LETÖLTÖTT MP3-AT!!!!!!!
    4.-e van:)))))))))
  • Laci #51
    Ez mind "nagyon szép és jó" (persze majd pont), de mivan akkor, ha az mp3-aimat wav-ra kitömörítem július 4.-én? Azt mondták ez a vírus mp3-akat fertőz. A Wav már nem is leht jogtalan?
    Vagy mondjuk arj-ba tömörítem.
    Egyet viszont nagyon figyelmen kívül hagytak. Az mp3 (mint minden médiafile) leginkább arra a célra használható, hogy egy program folyamatos jelleggel lejátsza azt. Ha egy ilyen kész file-t programírogatással, meg efféle baromságokkal szennyeznek, háh, nem hiszem, hogy a víz alatti élet zajain és CB-recsegésen kívül más hangot ki tud adni. "a vírusos mp3-ak ugyanúgy szólnak, mint a nem fertőzöttek". Ez magában érdekes baromságnak hangzik. Egy esetet tudnék elképzelni, de ahhoz mindenki gépén külön speckó progira lenne szükség. az ID3 tga helyére írkálnak vírust. Bár az is barominagyökörségnek nézne ki.
  • Laalee #47
    nem, ilyen virust nem lehet irni... az mp3 adatveszteses tömörites... es ha nem az lenne meg akokr se fertözne hiszen nem futtathato file...
  • MuERTe #41
    az hogy 4.én lefagy a vinfos föl sem tünik senkinek.sokkal nagyobb meglepetés lenne ha nem:)
  • MuERTe #38
    volt mostanában egy film a tvben,ami egy számitogép hálozaton keresztül terjedő halálos virusrol szolt ami a képernyőn át fertőzte az embereket.na ez a hir lesz az alapja a folytatásnak:)
  • Pheel #29
    Legjobbabb :)