Spencer

MusicMatch Jukebox 1.0 for Linux

A MusicMatch a CodeWeavers támogatásával bemutatta a MusicMatch Jukebox 1.0 for Linux szoftverét, amely egy nagyon hatékony digitális audiorendszert nyújt a Linux operációs rendszer felhasználói számára.

A CodeWeavers az egyik vezető fejlesztő cég a világon, amely a Windowsos szoftvereket Linux platform alá is elkészíti. Így nem csoda, hogy a MusicMatch éppen ezt a céget választotta partnerének. A közös fejlesztő munkájuk eredményeként megszületett a Linux alatt is futtatható Jukebox 1.0. Ezzel elmondható, hogy ez az első olyan komoly, zenei alkalmazás, amely a Windows és Macintosh operációs rendszerek mellett még a Linuxot is támogatja. Alapvetően azért készült, hogy a felhasználók könnyen tudjanak zenéket rögzíteni, visszajátszani, és ezeket tetszésük szerint összerendezni.


A MusicMatch Jukebox 1.0 for Linux készítésénél felhasználták a WINE eszközt. A WINE kifejezetten arra készült, hogy a Windows 3.1/95 és Windows NT bináris fájlokat könnyedén át lehessen alakítani úgy, hogy azok futtathatók legyenek Linux alatt is. Ez annyit jelent, hogy a Windowsos C/C++ programok újrafordítás után Linux kompatibilisek lesznek.

A MusicMatch Jukebox 1.0 for Linux rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik. Természetesen a legfontosabb a digitális zenék lejátszása. Lehetőség van CD-k valamint MP3 és WAV fájlok hallgatására is. A Music Library-vel ezekhez a zenékhez járulékos információkat, megjegyzéseket lehet kapcsolni. A következő fontos tulajdonsága a programnak, hogy nagyon jó minőségű MP3 fájlok készíthetők vele. A Fraunhofer féle MP3 kódolási technológiát alkalmazza. A zeneszámokat akár CD-re is lehet rögzíteni. A programban természetesen minden fontosabb, felhasználói felülettel kapcsolatos jellemző a felhasználó ízlése szerint beállítható.

A MusicMatch Jukebox for Linux 1.0 futtatásához minimálisan kell egy Pentium 166MHz-es processzor, 32MB RAM, 40MB üres hely a merevlemezen, SVGA monitor, 4x CD-ROM meghajtó és egy SoundBlaster kompatibilis hangkártya. Ezeken kívül szükség van a Linux kernel 2.2.x vagy újabb verziójára és a Netscape Navigator böngészőre is. A szoftver letölthető a http://www.musicmatch.com/ címről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!