Mikeyy

netCD az MP3.com-tól

Az MP3.com gyökeresen meg akarja változtatni a CD vásárlás hagyományos módját új szolgáltatásával, aminek segítségével a zenerajongók kedvenc előadóik lemezének internetes változatát - ezt a formátumot netCD-nek hívják - bármikor megvásárolhatják.

Az MP3.com a netCD segítségével csökkenteni próbálja az igényt a hagyományos tokokra és borítókra, ez nagy költségmegtakarításokhoz vezethet a vásárlók részéről, és a környezetbe is kevesebb hulladék kerül, miután meguntuk a lemezt. A vásárlók számára vonzó lehet az is, hogy a netCD-k esetében nincs szállítási és kézbesítési díj. A netCD vásárlásakor nincs szükség fizikai lemezre a zenehallgatáshoz, a felhasználók a megvásárolt CD-ket a My.MP3 tárhelyükön is elraktározhatják, így ezek a zenék bárhol elérhetőek lesznek. A netCD program lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a megvásárolt lemezt akár MP3 formátumban is letöltsék merevlemezükre, vagy felírják a számokat audió CD-re. A Transfer2Device segítségével a dalok és a playlist-ek a My.MP3.com-ról letölthetők a legtöbb hordozható mp3 lejátszóra.

"Az MP3.com legfőbb célja, hogy a fogyasztók számára a legjobb lehetőségeket nyújtsa a digitális zenék vásárlására, és a netCD szolgáltatás bevezetése fontos lépést jelent ennek a célnak az elérésében" - nyilatkozta Michael Robertson, az MP3.com elnöke és ügyvezető igazgatója. "Véleményem szerint a CD életképes termék, és még nagyon sokáig nem fog eltűnni a piacról. Hiszünk benne, hogy a netCD népszerű lesz, hiszen egy értékes ajánlat a zenerajongók számára, akik most eddig soha nem elérhető lehetőségeket kaptak a zenék beszerzésére" - tette hozzá.

Az MP3.com felhasználói továbbra is megvásárolhatják egy előadó D.A.M (Digital Automatic Music - digitális automatikus zene) CD-n, ezeken a lemezeken a dalok hagyományos CD formátumban és MP3 formátumban is megtalálhatóak, így bármilyen számítógépen vagy Hi-Fi-n lejátszhatjuk őket. Azok a felhasználók, akik az MP3.com-on D.A.M CD-t vásárolnak, díjtalanul megkapják a lemez netCD változatát. A netCD-k egyébként 4 és 30 USD közötti árakon vásárolhatóak meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!