Berta Sándor

Vegyes valóság szemüveg a Canontól

A készülék a látómező tekintetében előzi meg a korábbi modelleket és a vetélytársak termékeit.

A Canon elsősorban a kamerák és az azokat kiegészítő megoldások, például az objektívek gyártójaként ismert, azt viszont kevesen tudják, hogy eddig már számos kiterjesztett és vegyes (kevert) valóság eszközt dobott piacra és azokkal a professzionális vásárlókat célozta meg.

A japán cég most bemutatta az MREAL X1 nevű vegyes (kevert) valóság szemüvegét, amelynek a látómezeje 58x60 fok, míg az előző készülék, az MREAL S1 látómezeje csupán 45x34 fok volt. A 158 gramm súlyú kiegészítő külön kábel segítségével csatlakoztatható egy terminálhoz, amely egy Mini Display Porton keresztül kapcsolódhat egy számítógéphez. Az interfészkábel 10 méter hosszú, de lehetőség van akár egy 20 méteres változat megvásárlására is.

Az új modell szemenkénti felbontása 1920 x 2160 képpont, míg a képfrissítési frekvencia 120 Hz-es. A termék egyaránt használható hagyományos virtuális valóság eszközként, valamint egy különleges fogantyúval is tartható, például, ha különböző felhasználók akarják egymás között alkalmazni.

A Canon új kiegészítőjének bevezető ára egyelőre nem ismert, de a RoadToVR híroldal információi szerint több ezer dollár lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!