Berta Sándor

Kiterjesztett valóság szemüveget dobott piacra az OPPO

A kiegészítő egyelőre koncepcióeszközként létezik.

Az OPPO június óta van jelen a magyar piacon is, ez a lépés az európai terjeszkedés része volt. A cég most bejelentette az OPPO Air Glass nevű kiterjesztett valóság szemüvegét, amely csak egy koncepciókészülék és minimalista dizájn, valamint 30 gramm súly jellemzi. Az utóbbinak köszönhetően a kiegészítő teljesen úgy viselhető, mint egy hagyományos szemüveg.

Az OPPO Air Glass központi egysége a Qualcomm Snapdragon Wear 4100, amelyet a keretben helyeztek el. A gyártó az új modell esetében a saját fejlesztésű Spark mikrovezérlőre épít, míg a megfelelő kiterjesztett valóság élményről MicroLED-ek gondoskodnak. Az eszköz nem fog karcolódni, mivel zafírüveg védi. A projektor MicroLED-re épül, amelynek a fénysűrűsége akár 3 millió nit is lehet. Az új fejlesztés előnye, hogy akár látásproblémákkal rendelkező emberek is jól használhatják, függetlenül attól, hogy például rövid- vagy távollátók.

A két jelenlegi dizájn közül az egyikhez ezüstös félkeret tartozik, míg a másikhoz egy teljesen fekete keret. A vezérlés a kapcsolódó alkalmazásokon, például az Oppo Watchon keresztül történik, de használható bármelyik OPPO okostelefonon is, ha azon a ColorOS 11 vagy újabb operációs rendszer fut. A kezelés történhet érintéssel, beszéddel, kéz- vagy fejmozdulatokkal.


A vállalat számos programot feltelepít a szemüvegre, köztük vannak időjárási, naptár-, egészségügyi adatokat gyűjtő, fordító- és navigációs szoftverek. Lehetőség van például arra, hogy a szöveget beszéddel vigye be valaki, majd azt újra szöveggé változtassa és automatikusan lefordítsa. A fordított anyag pedig a kijelzőkön jelenik meg. A támogatott nyelvek között jelenleg a kínai és az angol található.

A navigáció területén az OPPO szorosan együttműködik a Baiduval, míg az Explore Nearby az üzletekkel és a környéken található látnivalókkal kapcsolatban szállít információkat. Az OPPO Air Glass várhatóan 2022 első negyedévében jelenik meg a piacon, a bevezető ára egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #2
    Vezsél, deg yorsan!