Berta Sándor

Több tejet adnak a VR-szemüveget viselő tehenek

A cél nem, csak az alkalmazott eszközök változtak az elmúlt 11 esztendőben.

Egy Moszkva melletti tanyán már 2010-ben LCD-TV-n néztek alpesi réteket a szarvasmarhák azért, hogy fokozzák a tejtermelésüket és javítsák a tejük minőségét. 2018-ban pedig kiderült, hogy a Big Datával több tejet adnak a tehenek.

Most Izzet Kocak török gazdálkodó virtuális valóság szemüvegeket tett két szarvasmarhájára azért, hogy így fokozza az állatok tejtermelését, jelentette az Anadolu Ajansi török állami hírügynökség. A tehenek jól fogadták az ötletet, mert a napi 22 liter helyett 27 liter tejet adtak. Kocak kijelentette, hogy a szarvasmarhák a készülékeken keresztül folyamatosan zöld mezőket látnak és ez érezhetően és mérhetően érzelmi lendületet ad a számukra a tejtermelésben, mivel így sokkal kevésbé stresszesebbek, mint a virtuális valóság szemüvegeket nem viselő társaik.


Miután az első tesztek sikeresnek bizonyultak, a gazdálkodó úgy döntött, hogy 10 további eszközt szerez be, amelyek összesen 5 további állatnak elegendőek. A teheneknek ugyanis két termékre van szükségük ahhoz, hogy elmerülhessenek a virtuális valóság világában. A készülékeket először Oroszországban próbálják ki, majd csak ezután küldik el Törökországba. A szemüvegeket állatorvosokkal közösen fejlesztették ki azért, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem jelentenek egészségügyi kockázatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Csucse #9
  Én is több tejet adok amúgy Vr-cuccal, ha megfelelő műsor van benne...
 • quatlander #8
  Ez a cikk megmosolyogtatott. :)
 • petranyi #7
  Minden tiszteltem de ez a hír eléggé fake news szagú.
  Eleve a képről már üvölt hogy nem működhet a dolog.

  Az egyik szemüvegnek hiányzik a hátlapja. Illetve egy vr szemüveg az az emberi anatómiára van tervezve. ha így teszik fel az állat semmit nem lát belőle, vagy ha igen az biztos nem kellemes.
 • HubaBuba #6
  Ez köztudott, férfiakon már tesztelték ...
 • qqricoo #5
  múútrix
  https://www.youtube.com/watch?v=HSVajRS-vlA
  Utoljára szerkesztette: qqricoo, 2022.01.13. 12:25:29
 • pali600 #4
  Riska teje-je-je-je-je :-)
 • kvp #3
  Szerintem ez a film tokeletesen bemutatja a folyamatot:
  https://www.youtube.com/embed/SuQwuILFEck?start=542
 • Sir Cryalot #2
  Koolaid-berg
 • M2 #1
  CowMeta!