Berta Sándor

További korlátozásokkal sújtják a kínai fiatalokat

A nem együttműködő stream-, chat- és közösségi platformokra komoly pénzbüntetés vár.

Tavaly szeptemberben derült ki, hogy korlátozza a fiatalok játékidejét Kína, amely így akar az online játékfüggőség ellen küzdeni. Azóta a 18 évnél fiatalabbak számára mindössze a hétvégén, akkor is maximum 3 óra terjedelemben engedélyezik az online játékok használatát, az interneten ilyen céllal töltött időt a kormányzat alakítja és jelöli ki.

A Nikkei Asia m ost arról számolt be, hogy Peking nem elégedett meg ennyivel, hanem más szolgáltatókat is célkeresztbe vett, többek között a stream-, a chat és a közösségi hálózatok üzemeltetőit, hogy megvédje a fiatalokat a "negatív befolyástól" és a túlzott mértékű tartalomfogyasztástól. z új szabályozások alapján csökkenteni kell azokat az "illegális és a rossz online információkat, amelyek negatívan befolyásolják a fiatalok fizikai és mentális egészségét".

A helyi hatóságok így akarják megakadályozni, hogy az ifjú felhasználók internetfüggők legyenek. Ehhez például korlátozzák bizonyos funkciókkal kapcsolatban a fizetési lehetőségeket. A nem együttműködő szolgáltatókra akár az előző évi bevételük 5 százalékát is kiszabják pénzbüntetésként, de a legmagasabb összeg átszámítva 7,5 millió euró lehet. Emellett minden érintett cégnek bevonják a működési vagy az üzleti engedélyüket. Az együttműködő platformok rövid időn belül visszaeső felhasználói számmal számolhatnak és csökkenhet a látogatók által az oldalaikon eltöltött idő is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kryon #7
    Bocs, nem neked szántam, hanem banhegyi-nek.
  • dyra #6
    Nem tudom ez miért nekem írtad. Ez a szaporodás is túl van lihegve. Folyamatosan nyomják jönnek a robotok. Elveszik a munkát stb.. akkor minek legyünk sokan? segélyért sorba állni?
  • Kryon #5
    A kínai ugyanazért nem szaporodik, amiért a nyugati sem. Az utóbbi évtizedekben a lakhatás és még egy csomó, a gyereknevelést érintő dolog nagyon megdrágult, és mellé egyre stresszesebbek is az emberek. Aki nem rendelkezik a gyerekvállaláshoz megfelelő körülményekkel és még mellé tiszta ideg is, az nem biztos, hogy még egy plusz gondot is a nyakába akar venni.
  • dyra #4
    Ezek nagyon jó intézkedések. Üdvözlendő lenne itthon is. De nálunk már a 6 éves gyerekeknek is lightos programozási nyelveket tanítanak néhol, holott abban a korban nem egy gép előtt kéne rohasztani hanem sportoljon, nyomja a játékokat a haverjaival (ne online) stb..

    Teljesen elég lenne az informatikát 14 éves kortól adagolni. Kíváncsi leszek 10 év múlva mennyi fiatal sérves, kiégett felnőtt lesz. Fenntarthatatlan ez a mostani állapot.

    A kínaiak nem hülyék, mérik és látják a negatív folyamatokat és meghozzák azokat az intézkedéseket amiket meg kell.
  • banhegyi #3
    Jelenleg Kína a népességfogyástól szenved, amit az online jelenléttel magyarázhatnak, hiszen azt tudjuk, hogy a közösségi hálók és egyébb online tartalmak eltávolítják egymástól az embereket, így vajmi kevés esélye van a fizikai kapcsolatnak. Hátrány viszont, hogy ilyen kevés internet használattal, esetleg elveszthetik az online világban szerzett fejlesztési képességeiket. Persze lehet, hogy ezt csak a pornépre akarják kiterjeszteni, akik a Facebook szintű fesshasználónál megállnak. A lényege szerintem ennek az, hogy ezzel a megvonással akarják szaporodásra ösztönözni a kínai népet.
  • jozsi031 #2
    Ezeknek teljesen elszállt az agyuk!
  • kvp #1
    A kinai allam zsenialisan alakitja a szabalyokat ugy, hogy az osszes fiatal ellenuk forduljon. Most megprobaljak a keves nagytokest is anyagilag ellenerdekeltte tenni az allami vezetoseg hatalmon maradasaban. Ha sikerul, akkor eszak koreai mintara teljes iranyitasuk lesz orszag lakossaga folott. Ha nem, akkor alajuk gyujtanak...