Berta Sándor

Először foglaltak le NFT-termékeket

A brit hatóságok első alkalommal koboztak el NFT-ket.

Az úgynevezett nem behelyettesíthető tokenek (NFT) gyakorlatilag digitális eredetigazolások, olyan tulajdoni lapok, amelyekkel bizonyítható egy eszköz, kép, animáció, videó vagy más tárgy birtokosa. Az NFT-k jelenleg rendkívül népszerűnek számítanak és azok alapján nagyon értékes virtuális piacot hoztak létre a felhasználók. A brit adóhivatal az adatai alapján először vett zár alá ilyen termékeket, amelyek részét képezték egy olyan tervnek, amelynek keretében az elkövetők 1,4 millió fonttal akarták megkárosítani a brit államot. A nyomozók őrizetbe vettek három személyt is és lefoglaltak kriptovalutákat 5000 font értékben.

A BBC arról tudósított, hogy a bűnözők megpróbálták különböző módszerekkel elrejteni a kilétüket és erre a célra lopott személyazonosságokat, hamis címeket, nem regisztrált mobiltelefonokat, virtuális magánhálózatokat és hamis számlákat alkalmaztak. Továbbá azt lehet tudni, hogy az elkövetők 250 nem létező cég nevében akartak áfát csalni. A nyomozóknak előbb külön bírói engedélyt kellett szerezniük és csak azután nyílt lehetőségük az NFT-k és a virtuális fizetőeszközök elkobzására.

Az adóhivatal egyik képviselője hangsúlyozta, hogy az ügy kiválóan bebizonyította azt, hogy tévednek azok, akik azt hiszik, hogy büntetlenül felhasználhatják a kriptovalutákat a pénzük elrejtésére a brit állam elől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Ne haragudj, de nekem senki sem fogja tudni megmagyarázni, hogy az NFT-nek BÁRMILYEN formában lenne értelme.
  • Sequoyah #2
    Pontosan. Csinalhatok en NFT-t az Eiffel-toronyrol, es eladhatom 1 milliard-ert. De eleve soha sem volt az enyem. Es meg ha nalam lenne a tulajdoni lapja, ha birosagon kell bizonyitanom akkor a papir lesz a mervado, nem az NFT.

    Persze utobbi megoldhato a jovoben megfelelo jogi szabalyozassal, de en nem tudok meg semmilyen olyan torvenyrol ami legitimalizalna az NFT-t.

    Barmirol van szo, csak annyira lehet a tulajdonod, amennyire egy birosag ugy latja hogy a te tulajdonod.
  • kvp #1
    Az egesz NFT piac eredetileg arra lett kitalalva, hogy jogilag is bizonyithato szerzoi jogi tulajdonreszek legyenek ertekesithetoek blokklancban naplozott modon.

    Na most ehhez kepest az NFT-k jelentos reszenel az elado nem rendelkezik az eredeti szerzoi joggal, de ha veletlenul igen, akkor sem ruhazza azt at az NFT-s tranzakcioval. Jelen formajaban az egesz ertelmetlen es jogilag ervenytelen.