Berta Sándor

New York-i irodaházat vett a Google

A webes konszern a koronavírus-járvány alatt szerzett tapasztalatok ellenére döntött a beruházás mellett.

Ruth Porat, az Alphabet és a Google pénzügyi vezetője a blogbejegyzésében jelentette be, hogy 2,1 milliárd amerikai dollárért megvásároltak egy korábbi teherpályaudvart Manhattanben. Az ingatlan a Google Manhattan délnyugati részén található új épületkomplexumának a központi eleme lesz és egy új irodaházat alakítanak ki belőle.

A St. John's Terminal nevű épületet a Google több esztendőn keresztül bérelte és most látta elérkezettnek az időt az egykori teherpályaudvar megvásárlására. Az üzlet egyúttal azt is jelenti, hogy az óriáscég tovább építi ki a második legnagyobb kirendeltségét, New Yorkban ugyanis jelenleg 12 000 embert foglalkoztat. Ennél csak a Mountain View városában található központban dolgoznak többen.

A bejelentés azért meglepő, mert a társaság az első vállalatok között volt, amelyek a koronavírus-járvány kezdetén otthoni munkavégzésre utasították az alkalmazottaikat. Nemrég szóba került az irodákba való visszatérés, de a delta variáns megjelenésével ezt jövő januárra halasztották. Ugyanígy határozott szeptember elején a Microsoft is, miután kiderült, hogy jövő január vagy tavasz előtt aligha kezdődhet el a normális munkavégzés.

Az irodaház kialakítása azért is érdekes döntés, mert a Google - a technológiai ágazat többi konszernjéhez hasonlóan - a hibrid munkavégzésre áll át.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!