Berta Sándor

Túl lassan fejlődik a Google Pay

Számos fejlesztő távozott, mert elégedetlen volt a munkatempóval.

2018 februárjában indult el a Google Play, amely tavaly november óta Magyarországon is elérhető, majd komoly átalakításokon esett át. A szolgáltatás idén májusban nemzetközi utalási funkcióval egészült ki. A Business Insider számolt be arról, hogy az elmúlt hónapokban számos frusztrált munkatárs hagyta el a Google Pay csapatát azért, mert túl lassan halad a webes konszern fizetési rendszerének a fejlesztése.

Áprilisban távozott többek között Caesar Sengupta, a Google fizetési részlegének a vezetője, ezért átszervezéseket is végre kellett hajtani. A menedzsert több tucat további dolgozó követte, köztük hét olyan szakember is, akik a részleg vezetéséhez tartoztak. A csoport egyébként nem csupán a Google Pay fejlesztéséért felel, hanem a mögötte lévő infrastruktúrát is irányítja. Egy bennfentes úgy fogalmazott, hogy gyakorlatilag egy kivándorlási hullámra került sor és Caesar Sengupta távozása átszakította a gátat. Nemrég Felix Lin, a fizetési csoport alelnöke és Zelidrag Hornung, a Google Pay műszaki igazgatója is követte a kollégái példáját. A két menedzser ráadásul bejelentette, hogy Senguptával közösen alapítanak startupot.

Az Ars Technica rámutatott, hogy Sengupta volt a felelős a Google Pay alkalmazás amerikai egyesült államokbeli átalakításáért, amely viszont nem valósult meg túl jól. A terv az volt, hogy a szoftver amerikai változata jobban hasonlítson az indiai kiadásra. Az utóbbinál a felhasználóknak a mobiltelefonszámuk segítségével kell regisztrálniuk magukat és egyetlen eszközön nem kell számos Google-fiókot használniuk. A két verzióban az USA-ban hónapokig egymás mellett működött és emiatt az újabb változatot használók nem tudtak a régebbi kiadást alkalmazóknak pénzt küldeni.

A Google szóvivője úgy reagált az információkra, hogy a csoportban lévő fluktuáció nem nagyobb mértékű, mint a többi részlegnél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!