Berta Sándor

Két új számítógép-központot épít Német­országban a Google

A webes konszern a projekt keretében összesen egymilliárd eurót fektet be.

A Google bejelentette, hogy 2030-ig két szervercentrumot épít, egyet a Hessen tartománybeli Hanauban és egyet Berlin mellett. Ezzel párhuzamosan pedig az eddiginél több pénzt invesztál a megújuló energiákba is. Az óriáscég a beruházásokkal a felhőszolgáltatások iránti növekvő keresletre reagál.

Philipp Justus, a társaság közép-európai vezetője elmondta, hogy a Hanauban felépítendő létesítmény csupán 20 kilométer távolságra lesz a világ legnagyobb internetes csomópontjának számító DE-CIX-től. A négyemeletes épület 10 000 négyzetméter hasznos területtel fog rendelkezni és jövőre lesz teljesen üzemkész.

A vállalat azért építi fel eltérő helyeken a számítógép-központjait, hogy a szolgáltatásai közel legyenek az ügyfeleihez. A megoldás jogi és szabályozási szempontból is előnyös, hiszen az európai felhasználók és vállalkozások szívesebben tárolják az adataikat a kontinensen lévő szervereken, mint az Amerikai Egyesült Államokban lévő számítógépeken.

A Google helyi energiapartnere, az Engie Németország a következő években több mint 140 megawatt áramot termel majd a német áramhálózatba. A tervek között szerepel egy 39 megawattos új fotovoltaikus létesítmény létrehozása és 22 szélerőműpark kialakítása. Így lesz garantálva, hogy 2022-től a Google infrastruktúrájába szállított energia 80 százaléka szén-dioxid-mentes forrásokból fog származni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • felemelő #2
    Már csak az kell, hogy az EU hozzon szabályt, hogy megcimkézhető legyen adat, amit nem lehet az EU területéről kivinni ezt követően. Aki megteszi az sok év börtönt és millió dolláros kártérítéseket kaphat.
  • Csaba161 #1

    Ezek pont úgy néznek ki a képen, mintha a Stop Gyurcsány aláírásgyűjtők lennének...