Berta Sándor

Növekedési lehetőségeket keres a Samsung

A dél-koreai konszern számos új területbe fektet be nagyon komoly összegeket.

A Samsung 2018 novemberében három technológiára (5G, mesterséges intelligencia, dolgok internete) összpontosított. A társaság most közölte, hogy meg akarja szilárdítani a kulcsfontosságú iparágakban, például a chipgyártásban betöltött pozícióját, ezért összesen 206 milliárd amerikai dollárt akar 2023-ig befektetni az új mobilhálózati technikákba, a mesterséges intelligenciába, a robotokba, a bioegészségügybe és a cégfelvásárlásokba. Az összeg legnagyobb részét ugyanakkor a chipgyártó részleg kapja.

Kiemelt területet fognak jelenteni az új generációs távközlési megoldások, közülük is kiemelkedik majd a 6G, valamint a különböző más telekommunikációs infrastruktúrák és szoftverek. Ezzel párhuzamosan a Samsung a következő három esztendőben 40 000 új dolgozót akar munkába állítani, ez 10 000-rel több mint a korábban felvett alkalmazottak száma. Továbbá a konglomerátum fenntartja a nyilvános munkaerő-felvételi rendszerét, hogy munkahelyeket biztosítson a fiatal munkavállalók számára, így segítve a fiatalok munkanélküliségének kezelését.

A Samsung programja kulcsfontosságú eleme a dél-koreai New Deal projektnek, amellyel a helyi kormány az országot a világ egyik "digitális erőművévé" akarja változtatni. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a világ tizedik legnagyobb nemzetgazdasága 2030-ig az állami támogatások és a magánbefektetések révén a világ vezető akkumulátor- és chipgyártójává válik majd.

A szöuli kabinet a félvezetők exportját 2030-ra 200 milliárd dollárosra akarja növelni, ez a jelenlegi szint kétszerese. A politika és a csebol menedzsmentje a legnagyobb növekedési lehetőségeket a rendszerchipek fejlesztésében és a félvezetők gyártásában látják. Cél továbbá a mobiltelefon-piacon való első hely megtartása és annak biztosítása, hogy a kijelzők értékesítése ugyanilyen nyereséges maradjon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!