Berta Sándor

Exynos chipes laptopon dolgozik az AMD és a Samsung

A készülék még az idén megjelenhet.

Egy a Sammobile által átvett dél-koreai hír alapján a Samsung egy olyan Windows 10 operációs rendszert futtató laptopon dolgozik, amelynek fő egysége a saját fejlesztésű Exynos rendszerchip lesz. Az új termék várhatóan még az idén megjelenik és az első olyan Windows on ARM eszköz lehet, amelyet nem a Qualcomm egyik processzorával látnak el. Az Exynos mellé az integrált grafikus egységet az AMD biztosítja majd.

A dél-koreai gyártó az új modellnél fő egységként az Exynos 2200-at alkalmazná, amely a Galaxy okostelefonok S21-es sorozatába beépített Exynos 2100 utódja. A Samsung ugyan korábban már hivatalosan megerősítette mind az Exynos 2200 létezését, mind az AMD mérnökeivel folytatott közös munkát, s reményét fejezte ki, hogy a kooperáció sikeres lesz, de mégsem lehetett automatikusan abból kiindulni, hogy az új készülékbe az Exynos 2200 fog kerülni, illetve azt sem lehetett tudni, hogy a termék nem egy okostelefon, hanem egy laptop lesz.

Az Exynos 2100 kifejlesztése és piacra dobása óta a Samsung gyakorlatilag feladta a saját korábbi koncepcióját és az ARM dizájnjára épít. A teljesítményadatok alátámasztották, hogy az óriáscég jó döntést hozott. Egy az Exynos 2200 chippel és az AMD integrált grafikus egységével felszerelt eszköz teljesítményben lehagyhatja majd a jelenleg elérhető ARM-PC-ket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!