Berta Sándor

Átszervezik a Samsungot

Az elmúlt három évben ez a legnagyobb ilyen jellegű változtatás a holding életében.

A dél-koreai vállalat 214 vezetőjét léptette elő, ez a The Korea Herald információi alapján a legmagasabb szám 2017 óta. Az átszervezés keretében 31 menedzser kapta meg például az ügyvezető alelnöki pozíciót. Ők mindannyian lehetséges jelöltek a jövőbeli ügyvezető elnöki posztra. A társaság a reorganizációt annak ellenére hajtja végre, hogy a koronavírus-járvány ellenére pozitív pénzügyi eredményeket produkált. Az óriáscég közölte, hogy a koronavírus globális elterjedése miatt jelentkezett nehézségek ellenére időben reagált a piaci keresletre és növelte az üzemi hatékonyságot, amelynek köszönhetően nőtt a nyeresége.

Tavaly 14 menedzser kapta meg az ügyvezető alelnöki címet. Ezzel párhuzamosan 25 vezetőt léptettek elő soron kívül, köztük volt Lee Ki-Soo, a fogyasztói elektronikai részleg ügyvezető alelnöke és Lee Joon-Hee, a hálózati részleg ügyvezető alelnöke. Továbbá Lee Jin-Yeopot és Jeong Ho-Jint nevezték ki alelnöknek, előbbit a NAND-flash részleg élére, míg az utóbbi a fogyasztói elektronikai részleg élére.

A Samsung hangsúlyozta, hogy 2 külföldi vezetőt és 8 nőt is előléptetett. Tavaly 4 külföldi és 5 nő kapott ilyen lehetőséget. Emellett Joseph Stinziano, a Samsung Electronics America fogyasztói üzletekért felelős vezetője is ügyvezető alelnök lett.

Az átszervezés a dél-koreai konszern leányvállalatait is érinti. A Samsung Display három új ügyvezető elnököt nevezett ki, akik többek között a fejlesztésért, a gyártásért és a Quantum-Dot kijelzőkért felelnek. A Samsung SDI akkumulátorgyártó két új ügyvezető alelnökkel rendelkezik, akik a személyzeti ügyekért és az új akkumulátortechnikákért felelősek. A Samsung bevétele a harmadik negyedévben 8 százalékkal, míg a nyeresége 58 százalékkal nőtt. A nyereség minden üzleti területet érintett, a félvezetőktől az okostelefonokon át a kijelzőkig és a fogyasztói elektronikáig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!