Berta Sándor

Okosotthon-eszközökké alakíthatók át a Samsung régebbi készülékei

A dél-koreai konszern újrahasznosítási programot tesztel.

A Samsung az Amerikai Egyesült Államokban, Dél-Koreában és Nagy-Britanniában elindította a Galaxy termékei újrahasznosítási projektjének a bétatesztjét, amelynek célja, hogy a régebbi készülékeket okosotthon-eszközökké lehessen átalakítani és az új módon tovább lehessen alkalmazni. Mindez lehetővé teszi például, hogy egy lecserélt Galaxy S8 típusú okostelefon a jövőben bébiőrként működjön.

Az ötlet nem új, a programot ugyanis eredetileg 2017-ben indította el az óriáscég, de a koncepció csak mostanra ért be. A régebbi modellek is rendelkeznek már rengeteg szenzorral, kamerával, mikrofonnal, hangszóróval és egy olyan kijelzővel, amely számos felhasználási lehetőséget tesz lehetővé a korábbi hardverek számára. Igaz, ehhez szükség van egy megfelelő szoftverre is, amely a SmartThings nevű alkalmazás.

Ez lehetővé teszi például különböző zajok rögzítését és a mesterséges intelligencia segítségével való kielemzését. Így, ha az adott eszköz egy síró csecsemő, egy ugató kutya vagy egy csengő hangját hallja, akkor értesítheti arról a felhasználót és mellékelheti az adott zajról készített feljegyzést is. A környezetifény-érzékelő segítségével vezérelni lehet az okoslámpák fényerejét. Továbbá a szoftver optimalizálja az adott okostelefon fogyasztását, hogy az a működése során minél kevesebb áramot használjon el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • atgyuric #2
    Update to start managing your Samsung and 3rd party devices compatible with SmartThings with one easy-to-use app
  • Macropus Rufus #1
    lehet öreg vagyok már, de nem értem én ezt, hogy minek kell a házat a netre aggatni.
    Mert biztos nagy menőség a lámpát a a netről állítgatni, meg a sütőt/hűtőt/mikrót bár nem értem, hogy miért kell... Számomra ez egy hülyeség, amivel qurva sok pénzt lehet lerántani a teljesen hót hülye de gazdag emberekről.

    SmartThings: tessék mondani ez samun kívűl mással is kompatibilis vagy cseréje le a user a cuccait samura?