Berta Sándor

Közösen fejleszti a Chromiumot a Google és a Microsoft

A két nagyvállalat azt akarja, hogy a szoftver még több formátumot támogasson.

Mayank Parmar, a Windows Latest szerkesztője arról számolt be, hogy a Google és a Microsoft a Chromium továbbfejlesztésén dolgozik. A Chromiumra épülő Google Chrome és Microsoft Edge böngészők támogatják a legtöbb szabvány formátumú, például a HTML, a JPG, a PNG, a TXT fájlok másolását és beillesztését. Amennyiben viszont más formátumok kerülnek szóba, akkor az aktuális megoldások gyorsan elérik a határaikat. Az óriáscégek ezen akarnak változtatni, egyszerűbbé tennék az egész folyamatot.

A Pickle Clipboard alkalmazásprogramozási interfészben (API) a jövőben jelentős mértékben kibővíthetik a támogatott webes formátumok számát, valamint lehetőség lesz a nem szabványosított, a TIFF és más, például OOXML formátumok (.docx, .xlsx, .pptx) alkalmazására, ha azt a fejlesztők támogatják. A cégek további célokat is kitűztek maguk elé, többek között erősítenék a magánszféra védelmét és a biztonságot, illetve lehetővé tennék a webes és a natív alkalmazások közötti másolásokat és beillesztéseket.

A Google és a Microsoft szakemberei a tervezett módosításokat a jelenlegi alkalmazásprogramozási felületekbe integrálnák. A Microsoft Office fejlesztőcsapata már jelezte, hogy támogatja az új fejlesztéseket és az azokat integráló API-kat, ám az egyelőre kérdéses, hogy azok mikor lesznek elérhetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!