Berta Sándor

Többfunkciós szoftver lett a Vivaldi böngésző

A Vivaldi Technologies bejelentette a böngészője legújabb, 4.0-s változatát, amely immár nem csupán a világhálón való szörfölésben segít, hanem levelezőklienst, RSS-olvasót és naptárat is tartalmaz.

A szoftver számos funkcióval egészült ki. A fejlesztők már tavaly novemberben bemutatták, hogy milyen lehet majd a Vivaldi Mail és a másik két új funkció, de azok csupán most kerültek be hivatalosan is a szoftver stabil kiadásába. A naptár és az RSS-olvasó közvetlenül a levelezőkliensből érhető el, illetve ott is állítható be. Az egyes kliensek kinézete és funkciói szabadon konfigurálhatók, s többek között a függőleges és a vízszintes kinézet alkalmazását is támogatják. A naptár például a Vivaldi.net és a CalDAV segítségével szinkronizálható, s ugyanez valósítható meg az Outlook és a Google Mail rendszerével is.

A Vivaldi 4.0 telepítése után a felhasználó három mód közül választhat és ekkor állíthatja be, hogy milyen mértékben szeretné alkalmazni a szoftvert. A választék a puritán mértékű és korlátozott Essentials módtól, a klasszikus Classic módon át az összes funkciót kínáló Fully Loaded módig terjed.

Szintén újdonság a Vivaldi Translate nevű fordítási funkció, amelyet a Lingvanex nevű céggel közösen fejlesztettek ki a szakemberek és a gépi tanuláson alapul. A szolgáltatás a szövegeket közvetlenül a Vivaldi Technologies szerverein fordítja le és azokat nem adja tovább harmadik félnek, illetve nem használja fel hirdetési célokra és nem értékeli ki. A Vivaldi 4.0 egyaránt elérhető Windows, macOS és Linux rendszerekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Andrevv #6
  Én most váltottam firefox-ról mert nem tetszik az irány amerre haladnak. Sajnos szerintem a chromium alap rosszabb, a köret viszont jobb. Remélem a mozilla meggondolja magát és visszavesz az otromba felületből és praktikusabbá teszi.
 • Gabbbbbbbbbbbb #5
  Én úgy tapasztaltam, hogy a Vivaldi-val böngészés/navigáció közben nagyon gyakoriak az akadások, scroll szaggatása etc.
  Chrome-nál egyértelműen rosszabb, Firefox-nál meg pláne.
  Opera és Vivaldi egyaránt extra funkcionalitással próbálnak felhasználókat magukhoz vonzani, de a motorháztető alatt csak trabant motor van.

 • PacsutaTibi #4
  Egy időben ki akartam próbálni én is a Vivaldit, de maradtam az Operánál.

  Szerintem könyvjelzőkben az Opera verhetetlen.
  (A könyvjelzősáv, amit nem szeretek, az is benne van felülre, de kikapcsolható)

  A "rendes könyvjelzők" rész szerintem a legjobb bármely böngésző közül.
  Igaz menüből érjük el (vagy CTRL+Shift+B) , de már 2014 óta Vizuális könyvjelzők vannak, azaz a látott weboldal részletet vagy az oldal egy-egy képet (vagy annak egy általad kiválasztott részletét!!!!) rendelhetjük hozzá a linkhez és leíráshoz.
  Kereshető, mappázható, kétféle képméret választható, vagy sima csak szöveges nézet is.

  Ha új üres lapot nyitunk meg, akkor a (kereső alatt) oda lehet rakni a Gyorshívóra a gyakran látogatott weblapokat, Ezekhez is rendelhető kép, valamint akár gyorshívó mappákat is létrehozhatunk. Pl amit azért használunk de ritkábban, azt külön elrakhatjuk egy egy mappába, vagy tematikusan elrakhatjuk mappákba, mindez csak rajtunk áll.

  Ha megnyitottál pl. 10-20 lapot de már nincs időd megnézni mostanság akkor, azokat egy kattintással elmentheted gyorshívó mappába.

  Jah... És szerintem amire te gondolsz az az oldalsáv feature, benne a könyvjelzők fába szedett struktúrájával, azt tudja az Opera is ;)
  (Csak én nem szeretem az oldalsávot,olyan aszimmetrikus tőle az egész. Az nekem ki van kapcsolva)
  Utoljára szerkesztette: PacsutaTibi, 2021.06.14. 18:38:46
 • repvez #3
  akkor én abba a 0.02% ban vagyok, azóta használom,mióta kiadták az első nem stabil verzióját.
  Semmi problémám nincs vele, és ez az egyetlen böngésző eddig az explorer mellett amiben a kedvencsek od vannak a bal oldalon fixen mint a win intézős fájl trukturába, igy sokkal egyszerübb a dolog mint ha mindig a menübe kellene lenyitni és keresgélni.

 • Montanosz #2
  megnéztem vagy 7 online forditot
  1.deepl ez már szinte tökéletes

  2.gugli

  3 vivaldi

  a többi felejtős
 • Major #1
  Gyakorlatilag statisztikai hibahatáron áll a használata (0.02%).