Berta Sándor

EU - júniusig jön a digitális oltási igazolvány

A dokumentumot legkésőbb a következő hónap végéig vezeti be az Európai Bizottság.

Digitális oltási igazolvány bevezetéséért lobbizik az év eleje óta Észtország, Izland és Magyarország. A három állam egy olyan technológiát akar tesztelni, amely a beoltott személyek számára lehetővé teszi, hogy QR-kód beszkennelésével bizonyítsák az egészségügyi állapotukat. A VaccineGuard nevű platform célja, hogy kapcsolatot lehessen kiépíteni a különböző piaci szereplők között, legyen szó a vakcinagyártókról vagy az egyes határátlépőket ellenőrző határőrökről, s létre lehessen hozni egy olyan rendszert, amely megbízható adatokat nyújt az oltási folyamatról és biztosítja az országhatárokon átnyúló információcserét.

Az Európai Unió egyik neve elhallgatását kérő tisztviselője most azt nyilatkozta, hogy az európai uniós tagországok többségének június első hetéig fel kell készülniük a közös digitális oltási igazolvány bevezetésére. Az utóbbira a múlt hónapban tett javaslatot az Európai Bizottság és azt fogja bizonyítani, hogy valaki nemrég negatív teszteredményt produkált vagy átesett a koronavírus-fertőzésen.

A tisztviselő hozzátette, hogy az Európai Parlament és az európai uniós miniszterek kapcsolódó egyeztetéseivel párhuzamosan zajlik a rendszer fejlesztése és műszaki előkészítése. A cél az, hogy a megoldás a jogi előírások megjelentetéséig kész legyen, hogy biztosítani lehessen a nyaralásokat és meg lehessen menteni az európai turisztikai ágazatot. A fejlesztésnek június 26-án már működnie kell és jogilag is meg kell felelnie az előírásoknak. Húsz tagállamnak, köztük Franciaországnak, Németországnak, Olaszországnak, Spanyolországnak május második hetéig el kell kezdenie a műszaki ellenőrzéseket, míg a többi tagállamnak május végéig, illetve június elejéig kell elkezdenie a teszteknek.

Az EU megvizsgálja a teljes folyamatot, például az alkalmazott titkosításokat. A projekt költségvetése 40-45 millió euró. Ez a rendszer kialakításával kapcsolatos kiadások egyharmadát fedezi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #24
    "Az senkit nem érdekel, hogy azért nincs kártyád, mert nem vagy beoltva, vagy csak azért nincs, mert nem gyártották le. Nincs és kész."

    Ahogy az útlevélnél sem érdekel senkit, hogy amúgy honnan származol. Nincs és kész, nem engednek be.

    Egyébként az oltási kártya első sorban azért kell, hogy az a sok baromarc, aki még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy regisztráljon, meg az agyhalott haverjaik, akik még akkor is a facebookon terjedő konteokban hisznek, amikor a szomszéd családot tepsiben viszi el a halottszállító, azok is valamennyire motiváltak legyenek az oltásban.
    Ha pedig ez sem elég, hát akkor ennyi volt, nincs mozizás, koncertezés, mert b..sza meg az olyan, aki annyira sem hajlandó együttműködni, hogy legalább a száját kinyissa, ha repül felé a sült galamb.

    Vannak országok, ahol csak politikai protekcióval lehet oltáshoz jutni, vannak országok, ahol az 50 ezer db. ajándék vakcinát személyesen a köztársasági elnök köszönti a reptéren, nálunk meg csak a hülyegyereken múlik, hogy megkapja-e az oltást, de b..szik jelentkezni érte és továbbra is terjeszti a kórt.
    Hát akkor az a minimum, hogy legalább részben szembesüljön a következményekkel.
  • kvp #23
    Rosszul kezeli a kormanyzat a virust? Vegul is igen, mert a magyarok annyira nem kepesek onkent betartani a jozan esz szerinti szabalyokat, hogy itt csak a kinai modszer mukodott volna rendesen. Azaz teljes kijarasi tilalom 3-6 hetig, a hadsereg 3 naponta visz ennivalot mindenkinek es osszeszedi a halottakat. A zaras vegen pedig tiszta az egesz orszag, mert az akinek a zaras pillanatban volt kezdo fertozott veleelo csaladtagja, az mar halott, a tobbiek meg nem kaptak el, mert nem talalkoztak 3-6 hetig. Ez volt a kinai modszer es bevalt. Minden mas megoldas ami nem jelent valamekkora korlatozast az emberek tudatos es ertelmes viselkedeset igenyli, ami a magyar lakossag nagyreszere nem jellemzo.

    A kartyak arra jok, hogy akiknek van, azok valamivel alacsonyabb veszelyt jelentenek a tobbiekre, ezert szorosabb kontaktusokat lehet megengedni nekik, ugy hogy kb. azonos vagy valamivel kisebb esellyel betegednek meg es halnak meg emiatt mint az oltatlanok a szigorubb szabalyokkal. A teljes kijarasi tilalom helyett hasznalt barmilyen enyhebb szabalyozas csak mersekli a bajt, tehat csokkenti a betegek es a halottak szamat, de nem ved meg senkit. Ez olyan mint amikor a gyalogsagot belekuldod a gepfegyvertuzbe. Tudjuk, hogy lesz aki meghal, de mindenki azt remeli, hogy nem o hanem majd a masik. A parancsnokok meg azt remelik, hogy tulelik legalabb annyian, hogy gyozhessenek.

    Csak szolok, hogy az oltasbol ami nem 100%-os (egyik sem az) az nem ved meg teljesen mindenkit, csak a tobbseget. Aki 1-est dob a 100 oldalu kockaval az meg meghal. Oltas nelkul viszont a 10 oldaluval dobsz. Az oltas nelkuli esetben nagyobb az eselye annak, hogy ne eld tul. De az oltasokkal is dob az ember, van olyan oltas amibe sokan halnak bele itthon is (Astra), van amibe kevesebben. Azert jok az oltasok, mert kevesebb egeszseges ember hal meg az oltasoktol aki amugy nem halna meg a betegsegben, mint ahany betegesebb oltatlan ember belehalna a betegsegbe. Szoval szandekosan felaldozza a tarsadalom par polgarat, hogy tobben maradjanak eletben a hasznos munkasok kozzul. Ha lenne 100%-os oltas, akkor erre nem lenne szukseg, de nincs. A lezarast (amit Kina valasztott) meg nem lehetne itthon keresztul vinni. Ott tobben haltak meg az ehezes miatt a lakasukba zarva mint magatol a jarvanytol, de idoben es viszonylag gyorsan sikerult megszabadulni tole, ezert a gazdasag es a tarsadalom tulelo resze jobban jart.

    A fenti szempontok nem humanusak, de nem nagyon lehet mast csinalni es aki nagyon biztosra akar menni, az bezarkozhat a jarvany vegeeig. (ha van ra eleg penze) Ez utobbit javasoltak a svedeknek is, marmint hogy aki nem akar meghalni, az maradjon otthon par evet amig lemegy a jarvany vagy lesz 100%-os oltas. Ez nallunk nem igazan opcio a legtobb magyarnak. Szoval a kormany probal egyensulyozni az emberek turelmetlensege, penztelensege es a jarvany hatasanak csokkentese kozott. Ha siman eleresztettek volna a gyeplot, akkor nem 40 ezer hanem 200 ezer halott lenne. Nem nagy kulonbseg. (kb. 600 ezer halottra jott volna ki a becsles 3 ev alatt ha nem avatkoznak be sehol)

    Az oltasok egyebkent tenyleg vedenek, kb. 6-12 honapnyi idore es a megadott szazalekban. (az astra 10-bol 8 embernek nyujt vedelmet kb. 6 nonapra, a kinai kb. 10-bol 7.5-nek kb. 12 honapra, a pfizer-t meg nem tudjuk) Ez egyelore gyenge, de nincs jobb.

    "Magyarországon egyébként úgy számolják a covid-elhunytak számát, hogy akinél PCR-teszttel VALAHA kimutattak covidot (lehet az közlekedési baleset, vagy a 8 hónapos csecsemő halála, akit annak idején külön kiemeltek), akkor megjelenik a covid-halottak statisztikájában, ami még a WHO által előírt adatot is túlteljesíti!"

    Igen, e nelkul kb. harmad annyi halott lenne csak. Plusz az oltasi halottak is benne vannak a listaban, bar en eddig csak astrast talaltam (a verrogkepzodeses, atmeneti keringesi zavar miatt meghaltak). Inkabb felfele tevednek, mint hogy elhalgassak, mint pl. a franciak vagy a nemetek vagy utolag kozmetikazzak, mint pl. New York allam, ahol kihuztak a valodi halottak kb. felet a hivatalos adatokbol) Szerintem inkabb tevedjunk felfele, mint lefele...

    "Egyébként a PCR-teszt, amin alapszik az egész, a Nobel-díjas feltalálója szerint sem alkalmas "

    Alkalmas, csak elkalibraltak. Egyebkent normal esetben tenyleg veszelyes virusok eseten sokkal magassabb amplifikacios szintek is megengedettek (ha csak 1 darab van, az mar gond), bar jobb lenne ha ham feluleti minta helyett szovetmintabol dolgoznanak. (egy hosszu tuvel ki kell vagni a tudoszovetbol egy darabot, az biztos eredmenyt hoz, persze tomegesen nem megoldhato) A verveteli adatok jobbak lettek volna, a szerologia nem teved. (most mar a gyorstesztek jelentos resze is verveteles)

    " amiből kiderülhet az is, hogy a magyarországi orvosok vélhetően nem rögzítik az oltás után jelentkező esetleges mellékhatásokat."

    Rogzitik, meg publikaljak is, csak nem verik nagydobra. Ha bemondanak, hogy minden heten akad par Astras oltasi baleset, akkor az jobb lenne a gazdasagnak? Ha meg nem oltananak csak mondjuk pfizerrel, akkor meg karacsonykor is otthon kellene ulni es minden ceg csodbe megy. Egyszeruen a tobbseg erdeke az, hogy minel tobb ember be legyen oltva. Azert is jo, hogy tobbfele oltoanyaggal oltanak, mert ha 5 ev mulva kiderul valamilyen mellekhatas, akkor nem a teljes lakossag lesz erintett, hanem csak egy bizonyos szazaleka, tehat ha valami nagyon felremenne akkor is meg mindig marad elegseges tulelo. (ezert is lenne erdemes 20%-ot meghagyni oltatlanul, kontroll csoportnak, de sajnos ennel sokkal tobb embernel nem fog hatni az oltas es szerintem az oltasellenesekbol is tobb van)

    "pedig a falspozitív PCR-tesztek alapján hirdette ki a WHO a világjárványt"

    Mar a kinai terjedesnel vilagjarvany volt. Igazabol teszteles nelkul is ki lehetett volna hirdetni, mert tenylegesen az van. Influenzabol is vilagjarvany van minden evben, csak ha van 100%-os oltas, akkor a gazdagokat beoltjak, a tobbiek meg nem szamitanak. Itt most azert volt ekkora a panik, mert a gazdagokat sem tudtak beoltani, igy igazabol a milliardosok es a gazdasag vedelmeben lettek ezek az intezkedesek. A milliardosok mar be vannak oltva, igy lassan lehet nyitni amig a termelest nem erinti jelentosen a jarvany. A magyar kormany meg probal lehetoleg mindenkit beoltani, mert nem akarnak valasztast vesziteni. Aztan meglatjuk sikerul-e nekik, Izraelben pl. nem jott ossze...
  • Pro5 #22
    Magyarországon egyébként úgy számolják a covid-elhunytak számát, hogy akinél PCR-teszttel VALAHA kimutattak covidot (lehet az közlekedési baleset, vagy a 8 hónapos csecsemő halála, akit annak idején külön kiemeltek), akkor megjelenik a covid-halottak statisztikájában, ami még a WHO által előírt adatot is túlteljesíti! Forrás pl. itt ( https://www.bitchute.com/video/MlWvdMocxw1g/ ) 20:00 percnél.

    Tisztifőorvos asszonyék úgy döntöttek, hogy a Robert Koch Institut szerint ( https://www.rki.de/SharedDocs/FAQ/NCOV2019/gesamt.html?nn=13490888 ) számolják. Ezen bevalott számítási módszer arra jó, hogy minél nagyobb pánikot keltsen, és mivel a csapból is az folyik, alapot adjon a média pszichoterorjának, ami önmagában is immunrendszer-gyengítő ezen nehéz időkben.

    Egyébként a PCR-teszt, amin alapszik az egész, a Nobel-díjas feltalálója szerint sem alkalmas ( https://www.youtube.com/watch?v=eu8vRhxm95s ) betegség diagnosztizálására, az csak egy nagyszerű módszer arra, hogy elégséges amplifikációs ciklussal (Ct) bármiből bármilyen RNS-darabkát kimutasson. A WHO 2021. január 20-án meg is erősítette ( https://hannenabintuherland.com/financialcrisis/the-who-confirms-that-the-covid-19-pcr-test-is-flawed-estimates-of-positive-cases-are-meaningless/ ), hogy a Covid-19 PCR teszteket hibás módszertannal alkalmazták ( https://mediaforras.com/a-who-megerositette-a-covid-19-pcr-teszteket-hibas-modszertannal-alkalmaztak-638 ).
    A >35-re beállított Ct érték olyan zajt generál, hogy a PCR-tesztek 97% (!)-a falspozitív! Tehát az esetek 3%-ban volt csak helytálló a PCR-teszt, és a WHO csak január 20-tól javította a módszertanban a Ct értékét 25-30 közé! A WHO rendkívül súlyos bejelentése alig kapott médiavisszhangot ( https://mediaforras.com/hallgat-a-media-a-who-sulyos-bejelentese-alig-kapott-nyilvanossagot-427 ), pedig a falspozitív PCR-tesztek alapján hirdette ki a WHO a világjárványt! Erről bírósági ítéletek ( https://climenews.com/szenzacios-178-oldalas-birosagi-itelet-nemetorszagbol ) is születtek már (pl. csupán a pozitív PCR-tesztekre hivatkozva nincs jogalapja a lockdownnak, illetve maszkhasználatnak), ( https://mediaforras.com/weimar-mit-muvelt-a-rendorseg-frissitve-661 ) de úgy látszik, hogy a bírókat, ügyvédeket is meghurcolják, akik nem állnak be a globális narratívába.

    A fővonalas média valahogy erről az egyébként a Pfizer korábbi alelnöke által is jegyzett nyílt levélről ( https://climenews.com/egy-elhallgatott-nyilt-level]nyílt levélről ) is hallgat, de néhol akad olyan beszámoló ( https://444.hu/2021/05/05/egyikunk-sem-oltasellenes-de-azt-szeretnenk-hogy-masokkal-ugyanez-mar-ne-tortenhessen-meg ), amiből kiderülhet az is, hogy a magyarországi orvosok vélhetően nem rögzítik az oltás után jelentkező esetleges mellékhatásokat. Egyébként Indiában sem olyan rossz a helyzet ( https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/szempont/fodor-kata-delhi-covid-koronavirus-india/ ), ahogy a média által a pánikkeltés történik, pl. Japánban rekordszintű, 1050 (!) a súlyos covid-fertőzöttek napi száma a 126 millió fős népességből ( https://infostart.hu/kulfold/2021/05/02/koronavirus-rekordot-dontott-a-jarvany-sulyos-fertozotteinek-szama-japanban ).

    Összefoglalásképpen érdemes ezt ( https://www.bitchute.com/video/sp4dCFS6aRvh/ ) is megnézni.
  • ostoros #21
    Azért érdekes, hogy milyen sokn lázonganak... Ha ez a vírus nem ilyen enyhe lenne, ezeknek az embereknek a katonaság puskatussal verné be a képét, csak úgy mondom...
    Szóval azt mondjátok a vírus miatt korlátozzák a szabadságotokat? Ennek is vannak fokozatai ám, emberek! Szerintem örülni kéne, hogy ennyivel megússzuk ezt a vírust.
  • A1274815 #20
    Na ha itt is azt tették volna, mint ott, ismerve a mentalitást a jelenlegi kétszerese lenne a halottak száma.
  • A1274815 #19
    Szövegértelmezés! Ez nem azt jelenti, hogy nem terjed a vírus, hanem mivel nem zárt helység kisebb valószínűséggel terjed, ha csak annyit vagy ott, ameddig eszel-iszol és kicsit beszélgetsz.
  • cateran #18
    Pl https://telex.hu/koronavirus/2021/04/24/megnyitottak-a-teraszok-szombaton-mert-3-5-millioan-megkaptak-az-oltast
    "A részletes szabályok még az Orbán-bejelentés másnapján, április 15-én este megjelentek a Magyar Közlönyben. A kormányzati közleményből kiderült, hogy a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselniük, de a felszolgálóknak igen."

    vagy
    https://koronavirus.gov.hu/cikkek/meghosszabbodnak-vedelmi-intezkedesek-de-teraszok-mar-keszulhetnek-nyitasra
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2021.05.06. 17:27:18
  • Pro5 #17
    Svédország politikai döntés (ész nélküli lezárások) helyett egészségügyi döntést hozott és az emberekre bízta a lezárást, valamint a maszkviselést. Az eredménye pedig kb. fele annyi halott lakosságszám arányában, mint Magyarországon! Ugyanez a helyzet azon amerikai államokban is, ahol megszüntették a lezárásokat.

    Továbbá lezárás nélkül is lehetne koncerteket, fesztiválokat rendezni, csupán egy teszt kellene előtte pl.:
    https://infostart.hu/kulfold/2021/04/27/igy-vizsgazott-egy-otezres-koncert
    https://magyarnarancs.hu/interaktiv/jarvanyugyi-kiserleti-koncert-barcelonaban-5000-bol-6-fertozott-237973

    Azt kell megérteni, hogy a vakcinaútlevél csak egy újabb lépés az orwelli diktatúra kiépítésében, és nem fogják megszüntetni!
    Lásd az amerikai vakcina-fecniken 4 dózisra hagytak ki rubrikát, a másik oldalon pedig már azt írják, hogy rutinszerűen vegyél fel minden covid-oltást, már itt is pedzegetik az ismétlő oltásokat, ennek sosem lesz vége! Egyébként ez orvosi értelemben nem is oltás, mert nem akadályozza meg sem azt, hogy megbetegedjen az ember, sem azt, hogy továbbfertőzzön. Maga Karikó Katalin említette, hogy kb. 30%-kal csökkenti csak a továbbfertőzés esélyét, mert az orrban és a szájban lévő vírusmennyiséget nem csökkenti. Ezáltal a beoltott, hamis biztonságérzettel, akár tünetmentes szuperfertőzővé is válhat.

    Németországban pedig ugyanolyan joga van, akinek negatív antigén tesztje van (ráadásul hetente 1x ingyen adnak), mint itt a védettségi igazolvánnyal rendelkezőnek, tehát az az értelmes lépés az egészségvédelem érdekében, nem pedig az abszurd digitális útlevél, amiért a magyar kormány is lobbizik!
  • Gabbbbbbbbbbbb #16
    Olyanról még nem hallottam, hogy valakinek ne lett volna kártyája a 2. oltás után 1 héttel.

    Egyébként meg Magyarországon a bélyegzős papírt, amit a doktor az oltás pillanatában ad neked is elfogadják a kártya helyett, szóval ha véletlen lassan gyártanák le se lenne probléma.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.05.06. 14:48:28
  • Fefy #15
    Rosszul közelíted meg a dolgot. Ez az oltott, nem oltott dolog olyan, hogy hiába vagy oltott, ha nincs kártyád, akkor diszkriminálnak és pont. Az senkit nem érdekel, hogy azért nincs kártyád, mert nem vagy beoltva, vagy csak azért nincs, mert nem gyártották le. Nincs és kész.
    Ha nem gyártották még le és nem kaptad meg, akkor jogosan mondhatod, hogy diszkrimináció.

    Még az a szerencse, hogy a boltokat nem köthetik oltási kártyához, mert ez a kártya csak egy társadalmi megosztó eszköz. Azt egyáltalán nem garantálja, hogy védett vagy, mivel van aki az első oltást követő 1 hétben megkapta. De tudok olyanról, aki már a másodikat is felvette 3 hete és még nem kapott kártyát. Ez akkor rendben van, hogy az első oltás utáni 4. nap már kártyával rohangálhat az illető, aki viszont már 3 hete túl van a másodikon (és elméletileg védett), az meg nem?