Kiegészítőkké válnak a maszkok

Rövid időn belül két arcvédő megoldás is megjelenhet a piacon.

A Razer januárban jelentette be a Hazel projektet, amelynek keretében megalkotott maszk a vírusok és a baktériumok elleni hatékony védelmen túl ventilátort, mikrofont, hangszórót és RGB-világítást is fog kínálni. Az utóbbi ahhoz járulhat hozzá, hogy a kommunikáció egyszerűbbé váljon.

Min-Liang Tan, a Razer vezetője március végén a Yahoo Finance kérdésére válaszul megerősítette, hogy jelenleg mindent elkövetnek azért, hogy a program megvalósuljon és a maszk valódi termékké váljon. A fejlesztés azután kezdődött el, hogy keresni kezdték a jelenleg elérhető maszkok környezetbarát és újrahasznosítható alternatíváit. A menedzser úgy vélte, hogy az okosmaszkok az oltások elterjedése után is hasznosak lesznek.

Most a Honeywell és a Will.i.am nevű rapper (William James Adams Jr.) bemutatták a Xupermask nevű kiegészítőt, amely Bluetooth-támogatást, integrált vezeték nélküli fülhallgatókat, feltölthető akkumulátort, három darab kétsebességes ventilátort és két LED-eket kínál.

A Xupermask tervezett bevezető ára 299 amerikai dollár lesz és azt egyszerre szánják védőeszköznek és divatos kiegészítőnek. Will.i.am szerint a maszkok a jövőben ugyanolyan fontosak lesznek, mint a cipők, csak nem a lábat fogják védeni, hanem az arcot. A Xupermask korlátozott számban lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • morguldae #7
  Ilyen baromságokat! Totál elment már az embereknek az esze!
 • Ender Wiggin #6
  Van egy hírem a számodra: mikor nincs járvány, akkor is nagy üzlet a maszkgyártás, a fertőtlenítőgyártás. Sőt, az "egészség" is nagy biznisz, többszáz milliád dolláros forgalom a vitamin meg a "táplálék kiegészítő"...
 • lammaer #5
  Nem hiszem hogy egy magáncég agymenéséből bármilyen messzemenő következtetést kellene levonni...

  Az meg hogy üzlet a világjárvány - a kapitalizmus már csak igy működik, ha van igény amit ki lehet elégíteni profitért akkor arra ráugranak. Ebben én nem látok morális kivetnivalót, majd az emberek eldöntik kell e nekik vagy sem.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.04.09. 17:05:48
 • barret #4
  Hogy lesz a rendszeres csere megoldva? Pillanatok alatt elszennyeződik! Aztán Dart Vader elkezd fuldokolni...
 • Sydra #3
  Azért milyen gáz, hogy a csávó csak egy maszkot visel a képen! Meg akarja ölni nagymamát a mocskos vírustagadó!
 • quatlander #2
  Jó üzlet egy világjárvány
 • Baker1 #1
  Tehát hosszú távra terveznek maszkviselést illetően. Fasza.