Berta Sándor

Kiegészítőkké válnak a maszkok

Rövid időn belül két arcvédő megoldás is megjelenhet a piacon.

A Razer januárban jelentette be a Hazel projektet, amelynek keretében megalkotott maszk a vírusok és a baktériumok elleni hatékony védelmen túl ventilátort, mikrofont, hangszórót és RGB-világítást is fog kínálni. Az utóbbi ahhoz járulhat hozzá, hogy a kommunikáció egyszerűbbé váljon.

Min-Liang Tan, a Razer vezetője március végén a Yahoo Finance kérdésére válaszul megerősítette, hogy jelenleg mindent elkövetnek azért, hogy a program megvalósuljon és a maszk valódi termékké váljon. A fejlesztés azután kezdődött el, hogy keresni kezdték a jelenleg elérhető maszkok környezetbarát és újrahasznosítható alternatíváit. A menedzser úgy vélte, hogy az okosmaszkok az oltások elterjedése után is hasznosak lesznek.

Most a Honeywell és a Will.i.am nevű rapper (William James Adams Jr.) bemutatták a Xupermask nevű kiegészítőt, amely Bluetooth-támogatást, integrált vezeték nélküli fülhallgatókat, feltölthető akkumulátort, három darab kétsebességes ventilátort és két LED-eket kínál.

A Xupermask tervezett bevezető ára 299 amerikai dollár lesz és azt egyszerre szánják védőeszköznek és divatos kiegészítőnek. Will.i.am szerint a maszkok a jövőben ugyanolyan fontosak lesznek, mint a cipők, csak nem a lábat fogják védeni, hanem az arcot. A Xupermask korlátozott számban lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MerlinW #8
    A mostani igényesebb maszkokban is cserélhető szűrőpárna van. Én egyébként a képen látható xupermask-ot használom és baromi jó, kényelmes (+hangtalan ventilátorok mozgatják a levegőt a szűrőkben) és a füles is jól szól :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.05.04. 23:14:12
  • morguldae #7
    Ilyen baromságokat! Totál elment már az embereknek az esze!
  • lammaer #5
    Nem hiszem hogy egy magáncég agymenéséből bármilyen messzemenő következtetést kellene levonni...

    Az meg hogy üzlet a világjárvány - a kapitalizmus már csak igy működik, ha van igény amit ki lehet elégíteni profitért akkor arra ráugranak. Ebben én nem látok morális kivetnivalót, majd az emberek eldöntik kell e nekik vagy sem.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.04.09. 17:05:48
  • barret #4
    Hogy lesz a rendszeres csere megoldva? Pillanatok alatt elszennyeződik! Aztán Dart Vader elkezd fuldokolni...
  • Sydra #3
    Azért milyen gáz, hogy a csávó csak egy maszkot visel a képen! Meg akarja ölni nagymamát a mocskos vírustagadó!
  • quatlander #2
    Jó üzlet egy világjárvány
  • Baker1 #1
    Tehát hosszú távra terveznek maszkviselést illetően. Fasza.