Új területeken jelenhet meg az Android

A Google egy új szervezetet alapított.

Sudhi Herle és Jason Wong, az Android fejlesztőcsapatának munkatársai a blogbejegyzésükben kiemelték, hogy a létrehozott Android Ready SE Alliance segítségével a népszerű operációs rendszer teljesen új területeken vetheti meg a lábát és terjedhet el. Az Android így megjelenhet a Titan M biztonsági chipre, a StrongBox hardveralapú megoldásra, valamint más gyártók biztonsági fejlesztéseire épülő eszközökön. A Google példaként említette a digitális otthoni, irodai és slusszkulcsokat, a különböző igazolványokat és más okmányokat (például jogosítványokat), illetve az elektronikus pénztárca termékeket.

Sudhi Herle és Jason Wong többek között azt írta, hogy az összes funkciónak manipulációtól védett hardveren kell működnie azért, hogy a futtatható alkalmazások integritása és a felhasználók adatai, kódjai és elektronikus pénztárcái védve legyenek. A legtöbb korszerű mobiltelefonban már vannak manipulációtól védett hardverek, amelyeket biztonsági elemeknek neveznek. A két menedzser rámutatott, hogy ők hiszik, hogy ezek az elemek a legjobb lehetőséget jelentik és a felhasználók számára új alkalmazási területeket nyitnak meg.

A Google az új funkciók fejlesztését az OEM-partnereivel (Giesecke+Devrient, Kigen, NXP, STMicroelectronics, Thales) közösen akarja végezni, ezért a StrongBox egyik verzióját hozzáférhetővé tette. A társaság hangsúlyozta, hogy a kezdeményezés nem korlátozódik az okostelefonokra és a táblagépekre. A StrongBox a WearOS, az Android Auto Embedded és az Android TV platformokra is elérhető. A használat legfontosabb feltétele a minősített hardver megléte. Az óriáscég elsőként az elektronikus jogosítványokra és más okmányokra, valamint a digitális slusszkulcsokra akar összpontosítani. A kapcsolódó Android-funkciók fejlesztése már folyamatban van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    A cikk ketfele fejlesztesrol beszel. Egyreszt szeretnek az Android platformot minel tobbfele keszulekre eljuttatni, ami ertheto. A masik, hogy szeretnenek egyre tobb biztonsagos taroloval kompatibilisek lenni. Ilyenek a digitalis szemelyigazolvanyok, jogositvanyok es a legfontosabb a digitalis oltottsagi igazolas, ami nelkul varhatoan a jovoben senki nem mehet el otthonrol. Ha ezt be tudnak vonni a digitalizalasi korbe, akkor akinek eddig nem volt android-os telefonja, az most kenytelen lesz beszerezni egyet, hogy fel tudja mutatni a "papirjait" az ellenorzeseknel. (az offline QR kodos kartyak amiket a magyarok nyomatnak ezt kerulne meg, mivel a muanyagkartya nem tud 24 oraban aktivan kovetni es a netre feltolteni a pozicionkat) Szoval egy kotelezoen hordando nyomkoveto platformban ami egyszerre szemelyi igazolvany, bankkartya es penztarca is tenyleg eleg nagy piaci potencial van. (az illeto szemelyazonossaga, mozgasi adatai, penzugyi tranzakcioi, egeszsegugyi adatai es ha hasznalja is a keszuleket, akkor teljes kommunikacioja es altala keszitett vagy a keszulek altal automatikusan felvett hang es kepfelvetelek is elerhetoek lennenek egyetlen helyen, egyetlen azonosito alatt)