Gyurkity Péter

Windows 10-en is futnak az androidos appok

A Samsung és a Microsoft együttműködése révén fokozatosan terjesztik ki a támogatást.

A Windows operációs rendszereket hosszú ideje fejlesztő redmondi cég a Your Phone névre keresztelt alkalmazással igyekszik lefedni a saját mobilos platform távozásával keletkezett űrt, ezen keresztül azonban meglehetősen korlátozott szolgáltatást nyújtottak eddig. Ez most változik, hiszen lehetővé válik a különböző androidos appok PC-n való futtatása.

A Microsoft augusztus 5-én jelentette be a fontos változást, nem véletlenül, hiszen a Samsung ugyanekkor kerített sort saját fontos bemutatójára, amelynek során 5 különböző készülékről rántották le a leplet. A két cég közötti együttműködés révén sikerült kiterjeszteni a támogatás mértékét, itt a jövőben a Windows 10 szoftverre támaszkodó gépeken is lehetővé válik az erre kijelölt Samsung-készülékeken meglévő androidos alkalmazások futtatása, mégpedig minden emulátor nélkül, hiszen erre szintén a Your Phone appon belül, külön ablakban kerül majd sor. A funkció megjelenése nyilván sokak számára jelent kellemes, illetve nagyon hasznos változást, komoly korlátozó tényező azonban, hogy ezt egyelőre csak egyes Samsung-készülékek esetében teszik elérhetővé.

Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy tervezik-e a jövőben kiterjeszteni a támogatott készülékek körét, bár ez nyilván nem lenne nagy meglepetés. Azt már elárulták, hogy az első körben (ami valószínűleg a Galaxy Note 20 és Note 20 Ultra megjelenésével, vagyis augusztus második felében indul) egyelőre egyetlen androidos appot futtathatunk majd a Your Phone segítségével, ez azonban az év végéig a több app egyidejű futtatásának lehetőségével bővül majd ki – természetesen mindegyik app saját külön ablakban bukkanna fel. Azt nem kell nagyon magyarázni, hogy a szolgáltatással egy igencsak komoly, széles felhasználói réteget fedhetnek le, a Microsoft számára ez nyilván nagy lehetőséget jelent.

A Windows 10 Mobile távozásával tehát ez lehet az áthidaló megoldás, meglátjuk, a könnyítés mennyiben válik majd népszerűvé a felhasználók körében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • barret #6
  Holnap rájönnek,hogy a számológép is fut rajta! :D
 • kvp #5
  Ez nem win10-es android app. futtatas, csak remote desktop a telefonhoz. A Samsung okos tv-k is tudjak. Mondjuk nem igazan akkora technika, mert az X window system 1984 ota tudja (ez a legtobb unix, pl. a linux gui-janak alapja), de meg a Texas Instruments grafikus szamologeihez is volt ilyen funkcio 1998-ban. A Samsung ezzel kb. 36 ev lemaradasban van.

  Ha viszont valaki csak sima android-ot akar futtatni nativan windows alatt, akkor ehhez szoftvert a Google is ad, teljesen ingyen es semmilyen hardver nem kell hozza. (a fejlesztoi keszletben van, android emulator neven kell keresni)

  Persze ha az egeszet rendes desktop integracioval is megtamogatnak es a win32/win64 alrendszerek melle vennenek fel egy android alrendszert, az mar ertelmesebb megoldas lenne. A bluestacks pont ezt csinalta meg, kulso fejlesztokent.
 • UUUU #4
  Bagoly mondja verebnek, hogy nagyfeju :P
 • grebber #3
  Ez akkor lett volna hír ha nem kell hozzá többszáz ezres samsung teló csak simán win 10-re fel egy progi google play fiók hozzáad összes progi amint van megjelenne és mehetne egyből win10-en).. de így nem érdekel
  Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.08.07. 18:17:36
 • MerlinW #2
  Beszélsz hülyeségeket már megint...
 • UUUU #1
  Jo nekem a Bluestacks is. Inkabb azt telepitem, mint az MS appjat futtatni.