Berta Sándor

Tőzsdére mehet a WeTransfer

A lépésre tavasszal kerülhet sor.

Az Amszterdamban alapított és ottani székhelyű WeTransfer nagy méretű videók, fotók és más fájlok ingyenes továbbítását teszi lehetővé a felhasználók és a cégek számára, s rendkívül népszerűnek számít mind Hollandiában és Európában, mind a világ más részein. A platform a fő bevételeit a fájlok le- és feltöltésekor megmutatott reklámokból szerzi. Emellett van számos kiegészítő szolgáltatása, amelyek segítségével bárki elkészítheti például a prezentációit vagy megszervezheti a saját projektjeit.

A Reuters írta meg, hogy a vállalat a második negyedévben, előreláthatóan áprilisban vagy májusban megjelenhet az amszterdami tőzsdén. A társaság ehhez már segítséget is kért a Morgan Stanley és a Bank of America-Merrill Lynch pénzintézetektől, amelyek feladata a tőzsdei megjelenés megszervezése. Erről három bennfentes tájékoztatta a gazdasági hírügynökséget. A WeTransfer és a bankok szóvivői nem kommentálták a kiszivárgott információkat.

A WeTransfer éves bevétele 2017 és 2019 között a korábbi közel kétszeresére nőtt, míg 2017-ben még csak 19,9 millió euró volt, addig 2019-ben már 44,1 millió euró. Kiderült továbbá, hogy a rendszer havonta átlagosan 1,5 milliárd adatot továbbít. A vállalkozás legnagyobb részvényesének a Highland Capital Partners számít 57,6 százalékos tulajdonrésszel, míg a STAK részesedése 19, a HPE Growth cégé pedig 13,5 százalék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #1
    Ezek a hirek valamiert mindig mellozik a tozsdere bocsajtassal kapcsolatos ket legfontosabb informaciot.
    - Mennyi a profitjuk, mibol van a profitjuk? A reszvenyarfolyan a profittol es a potencialis profittol fugg, nem a felhasznalok szamatol es beveteltol. Utobbiak nagyon jok arra hogy elvakitsak a lehetseges vasarlokat, mikozben lehet hogy sosem fognak penzt termelni.
    - Mihez akarnak kezdeni az eladasbol befolyo penzzel? Csak szabadulni akarnak a cegtol a tulajok amig meg van erteke, vagy konkret befekteteshez van szukseguk a penzre ami fontos a ceg jovoje szempontjabol?