Berta Sándor

Akár az idén tőzsdére mehet a Snapchat

A vállalat befektetési bankokkal egyeztet. A Snapchat értékét jelenleg körülbelül 176 milliárd dollárra becsülik.

A The Information bennfentesektől származó értesülései alapján a Snapchat 2016 végén vagy 2017 elején nyújthatja be várhatóan az Amerikai Egyesült Államok Részvény- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) a szükséges dokumentumokat és minden bizonnyal jövő tavasszal jelenhet meg a tőzsdén. A tudósítás szerint nincs még kijelölt időpont, miként konkrét megállapodás sem született egyetlen befektetési bank képviselőivel. Egy szóvivő csupán annyit mondott, hogy a tőzsdei ütemterve számos tényezőtől függ és ezek közül sokat a cég nem tud befolyásolni.

A legutóbbi finanszírozási körben több mint 2 milliárd dollárt gyűjtött össze a különböző befektetőktől, akik között megtalálható a Kleiner Perkins Caufield & Byers; az IVP, a Benchmark, az Alibaba és a Fidelity Investments. A társaság bevétele az idén 366,7 millió dollár lehet, ami hatszor nagyobb lenne a tavalyinál. 2017-re pedig az elemzők 935,46 millió dolláros bevételre számítanak.

A Snapchat körül az elmúlt hónapokban felpörögtek az események. Július végén kiderült, hogy kielemezné a felhasználók fotóit és azok tartalma alapján keresné meg őket személyre szabott hirdetésekekel. Majd augusztus közepén felvásárolta a Vurb nevű startupot, végül néhány napja ismertté vált, hogy belépett a Bluetooth Special Interest Groupba (SIG) és kiterjesztett valóság hardvert fejleszthet ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • dzsagon #4
  Szerintem kizárt dolog, hogy sikerülni fog.
 • Sir Cryalot #3
  Az ingyenreklámot meg clickbait-el hálálja meg a téma.
 • Alexease #2
  Ezek a vilag "lejobb" uzletei (csalasai). Az eves beveteluk a becsult ertekenek (amiert majd ertekesiteni akarjak a tozsden) 0.2% :)
 • dzsagon #1
  Aki szereti a szopórollert annak nagyszerű lehetőség lesz.