Berta Sándor

Az új startupok hozzá­férhetnek az ARM dizájnjaihoz

A brit chiptervező cég ingyenes elérést biztosít architektúrái jelentős részéhez.

Az ARM a közleményében jelezte, hogy az újonnan létrehozott vállalkozások számára azonnali hatállyal lehetővé teszi a különböző fejlesztéseihez való hozzáféréseket és lemond a termékfejlesztések miatt eddig elkért licencdíjakról is. A társaság emellett szintén ingyenes elérhetővé teszi az architektúrák megismeréséhez szükséges eszközöket és képzéseket. Az ajánlat ugyanakkor nem terjed ki néhány csúcskategóriás dizájnra, amelyek iránt amúgy sem érdeklődnek gyakran a piac friss belépői. A lépés célja, hogy jelentősen könnyebbé váljon a terület új szereplői számára a System-on-Chip fejlesztésekkel kapcsolatos üzletek megkötése.

Az Arm Flexible Access for Startups nevű projekt a Flexible Access program kiterjesztése és azon újonnan megalapított startupoknak érhető el, amelyek még nem kaptak 5 millió dollárnál több tőkét. Az érintett vállalatok kísérletezhetnek az ARM architektúráival és akár prototípusokat is kifejleszthetnek. Amennyiben a megalkotott termékek kiforrottakká válnak és sikerült értékesíteni azokat, akkor természetesen a tervezőcég igényt tart az őt megillető díjakra.

Dipti Vachani, az ARM ügyvezetője azzal indokolta a lépést, hogy a chippiac napjainkban komoly kihívásokkal küzd és a kezdő startupok számára sokkal nehezebbé vált, hogy saját fejlesztésekkel jelentkezzenek és versenybe szálljanak a nagy vetélytársaikkal. Ezért az ajánlatuk hatalmas segítséget jelent e cégeknek, amelyek így lendületet kaphatnak, hiszen nem kell már a kezdetekkor magas licencdíjakat fizetniük. Az együttműködés ráadásul nagyobb versenyt eredményez és egyúttal hozzájárul ahhoz, hogy egyre jobb dizájnú architektúrák jöjjenek létre az ARM fejlesztéseinek alapján, ez pedig folyamatosan növekvő bevételeket garantál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!