Berta Sándor

A dolgok internete felé fordul az ARM

A brit chiptervező cég két amerikai startupot is felvásárolt, amelyekből egy új részleget hozott létre.

A Wicentric és a Sunrise Micro Devices vállalkozásokból megalapított új részleg elsődleges feladata az olyan alacsony fogyasztású rádiómodulok készítése lesz, amelyek a dolgok internetéhez (IoT) kapcsolódó eszközökben és a viselhető termékekben, például az okosórákban használhatók.

Az ARM azt állítja, hogy a Cordio-modult tartalmazó IoT-eszközök és okosórák 60 százalékkal hosszabb üzemidővel fognak rendelkezni. Az első Cordio-dizájnok már licencelhetők is és lehetővé teszik, hogy a gyártók gyorsan váltsanak és eljussanak a koncepciós szakasztól a kész termékekhez. A Cordio nevet egyébként a Sunrise Micro Devices használta, ilyen néven például Bluetooth 4.0 CMOS-adót gyártott. A startupot a Motorola egykori munkatársai alapították, akiket 2008-ban bocsátottak el. A Wicentric pedig egy Bluetooth szoftvert adott ki, amely a CMOS-adóra épült.

A brit vállalat tavaly mutatta be az új szoftverplatformját és jelentette be egy ingyenes operációs rendszert, amelyek megkönnyíthetik és felgyorsíthatják az IoT-termékek megalkotását. Az ARM minden okos eszközbe beépítendő szenzor kommunikációját titkosítaná a holland Offspark vállalat technológiájával. Emellett az IBM bevonásával fejlesztőszettet készített a dolgok internetéhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Egyszeru arm cpu, kisfogyasztasu bluetooth radio es egy egyszeru ssl reteg, lehetoleg egyetlen apro mikrovezerloben nem hangzik rosszul. Gyakorlatilag keszitenek egy olyan hardver/szoftver csomagot, amit utanna barki egyedi rendszerbe illeszthet kulonosebb fejlesztesi ido es szaktudas nelkul.