Gyurkity Péter

Finoman kell bánni a Galaxy Folddal

Végre megjelenik a hajlítható okostelefon, ám a gondok egy része megmaradt.

Az első félév folyamán mi is figyelemmel követtük a Galaxy Fold korai tesztelését, majd pedig az első körben elérhetővé tett készülékek gyors visszahívását, amelyet több eltérő probléma követelt meg. A Samsung most végre piacra dobja a hajlítható okostelefont, ám arra figyelmeztetik a felhasználókat, hogy óvatosan kell majd bánni a készülékekkel.

A gyártó egy rövid videóban ismerteti a fontosabb tudnivalókat, amelyek jó része csalódásra adhat okot a felhasználók körében. Kiderül ugyanis, hogy bár az újratervezett és kiegészített külső ellenére továbbra is távol kell tartanunk a telefont a portól és nedvességtől, ez ugyanis komoly mértékben károsíthatja a forgópántokat. A kulcsok és bankkártyák is veszélyesek a típusra, itt ugyanis fontos helyeken mágneseket alkalmaznak, miközben az éles tárgyak a karcolások miatt jelentenek veszélyforrást – bár a panelt külön réteg védi, amit továbbra sem szabad eltávolítanunk, ez ugyanis szintén a korai tesztekben látott károsodáshoz vezethet.


Egy külsős szakértő a napokban ismét tesztelte a Fold egyik példányát, ennek során pedig megerősítették, hogy a készülék valóban érzékeny a külső behatásokra. Az időtálló jelleg tehát továbbra is elmarad, itt a most piacra dobott példányokat szintén óvnunk kell majd az egyéb tárgyaktól és a portól, bár azt a cég is kihangsúlyozza, hogy a nedvesség elleni fokozott védelemről itt szó sincs. Időközben azonban már azt is jelezték, hogy az Egyesült Államokban szeptember 27-én debütál majd az új típus, amely odaát 1980 dolláros áron jelenik meg a piacon, bár az egyes szolgáltatók hűségidő ellenében részletfizetést is engedélyeznek majd.

A telefon emellett Dél-Koreában, Franciaországban, Németországban, Szingapúrban, valamint az Egyesült Királyságban válik most elérhetővé, ezt a kört később bővítik majd ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VolJin #9
    Három hónapos hűségidővel melyik szolgáltató kínálja?
    Mert annyit talán kibír. :-D
  • Sir Cryalot #8
    Az a kemény hogy az az oxid vezető réteg törik el benne ITO , sejtésem sincs mi a megoldás , de hogy ezt a pszeudo-terméket "boondoggle" névvel lehet illetni az tuti. https://en.wikipedia.org/wiki/Boondoggle
  • gombabácsi #7
    a dolgozók 99.9%-a minden leszar.
    a vezetőknél ez 98%
  • gombabácsi #6
    kár, hogy nem tudták rendesen megoldani a hajlítást, mert így nem fogjuk meghodiccsani az üröt
  • mortep #5
    Van előlapi kijelzője ill. hangszórója, nem feltétlenül kell kihajtani a telefonáláshoz, egyébként igazad van.
  • mortep #4
    Finoman nem veszem meg. Egy idő után a kijelzőn látszani fog a hajtogatás nyoma, ha ez a probléma meg lenne oldva akkor is adott a kérdés: Kell a szebembe egy ilyen vaskos ék?
  • NEXUS6 #3
    Nem akarom ajnározni Steve Jobs-ot, de amikor pár hét használat után a zsebbben aprópénz, kulcs mellett hordott ájfon tök karcos lett, akkor kibaxta az asztalra a mérnökök elé, hogy na ezzel csináljanak valamit. Csináltak belőle mondjuk üvegfont, ami tört mint a ropi, de megoldották.

    De szerintem az a helyzet, hogy ha még lenne is a Samunál valami hasonló lelkialkatú vezér, inkább csak nem akarnak kimaradni az elsőbbségből, hogy ők a nagy kijelző fejlesztők évek óta demózzák a technológiát, erre a Lenovo, vagy a Huawei, vagy más kínai ellopja a Show-t!?ú
    Szal szerintem ezt a terméket ugyan piacra dobták, de valójában nem eladásra szánták, ezt jelzi az ára is. Csak a trendiségüket bemutató marketingstratégiájuk része.
  • csigafi #2
    Tehát gyártattak egy újabb gagyit. Mire kihajtogatom és felveszem a másik leteszi. Vagy használjak hadsettet a híváshoz? Hát az is megoldás

    "továbbra is távol kell tartanunk a telefont a portól és nedvességtől, ez ugyanis komoly mértékben károsíthatja a forgópántokat. A kulcsok és bankkártyák is veszélyesek a típusra, itt ugyanis fontos helyeken mágneseket alkalmaznak, miközben az éles tárgyak a karcolások miatt jelentenek veszélyforrást "

    Nem értem nem adnak hozzá tokot ennyi pénzért és ezek szerint csak steril laboratóriumi körülmények közt használható.
  • wraithLord #1
    Szóval most már egy félig-meddig használható alfa verziót lehet venni az USA-ban 600 ezerért, itt valószínűleg lesz az 800 ezer forint is. Ehhez képest a legdrágább iPhone 11 (ami itt 580 ezer forint körül van) valóságos bombaüzlet... De komolyan.