Gyurkity Péter

Az Apple-t veszi célba a Samsung és a Microsoft

A cél ugyanis a mobil készülékek és a számítógépek közötti jobb átjárás.

A Samsung nemrég jelentette be hivatalosan az új csúcskategóriás páros, a Galaxy Note 10 és 10+ megjelenését, a bemutató során azonban a Microsoft képviselői is felbukkantak, itt pedig említést tettek a jövőben esedékes szorosabb együttműködésről. A jelek arra utalnak, hogy egy olyan ponton veszik célba a nagy rivális Apple-t, amelyen ez utóbbi cég helyzete eddig nagyon előnyös volt.

Külsős beszámolókban azt gyanítják, hogy az új szövetségesek elsődleges célja a mobil készülékek és a hagyományos számítógépek közötti jobb és kényelmesebb átjárás lehetőségének megteremtése, amely az eltérő operációs rendszerek jelenléte, valamint a korábbi próbálkozások kudarca miatt jelenleg nem egészen optimális. Az Apple meglehetősen kényelmes pozícióban van, hiszen ezen a téren évek óta az iOS és a MacOS jól bevált párosára támaszkodhatnak, a két rendszer közötti átjárás és együttműködés pedig eleve kiépített volt. Az ellentábor esetében viszont az androidos asztali élmény teljes hiánya, valamint a Microsoft mobilos próbálkozásainak totális kudarca alaposan megnehezíti ezt, ami számos felhasználó számára azt jelenti, hogy nincs alternatíva az Apple megoldásaival szemben.

A dél-koreai gyártó jó ideje próbálkozik teljesebb élményt, jobb lehetőségeket biztosítani, ennek köszönhető a DeX-platform megjelenése, ez azonban a jelek szerint nem volt elegendő. Most a Microsofttal közösen igyekeznek megteremteni a jobb átjárást a Windows asztali és az Android mobilos élménye (és funkciói) között, szem előtt tartva a tényt, hogy ez még a Google számára is komoly kihívást jelent, hiszen itt a Chrome böngésző hivatott betölteni ezt a szerepet, a Chome OS viszont nagyon kevés hordozható készüléken van csak jelen. Lehetőségként merül itt fel, hogy a jövőben akár a teljes Windows-platform is elérhetővé válhat egyes okostelefonokon, hiszen a csúcskategóriás példányokon a megfelelő teljesítmény már eleve biztosított, viszont ezzel kapcsolatban a konkrétumokról még nem beszélnek.

Az elkövetkező hónapokban mindenesetre számíthatunk arra, hogy további részleteket árulnak el az együttműködésről, amelynek révén megtudhatjuk, hogy miként képzelik el a közös munka eredményét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #2
    Az a kérdés, hogy opció lesz vagy kötelezően megkapod.

    Régóta használom már a macOS+iOS párost és nagyon kényelmes tud lenni az összefonódás. Jó lenne ugyanez Androidos fronton is.
  • Bruce_Willis #1
    Nem örülök ennek az összefonódásnak...
    A google a kémprogramjait már a windowsba is telepíteni akarja. :(