Gyurkity Péter

Itt a Galaxy Note 10 és 10+

A gyártó ezúttal két vékony, új kialakítású telefont mutatott be, érdekes funkciókkal.

Az előzetes hírek alapján már gyakorlatilag mindenki tudta, hogy a Samsung a Galaxy S10-széria után a Note-családot bővíti ki, ahogy ezt az utóbbi években megszokhattuk. A gyorsan visszahívott Fold még várat magára, eközben azonban hivatalosan is elrajtol a Note 10 és Note 10+, meglehetősen nagy kijelzőkkel, brutális hardverrel, új szoftveres funkciókkal, valamint nem túl kedvező árakkal.

A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy az Unpacked néven futó rendezvény alatt több eltérő példányt mutattak be, hiszen az 5G támogatása erre is lehetőséget szolgáltatott. Az előlapi kávát szinte teljesen száműzték, a Dynamic AMOLED a nagyobb komfort érdekében a kék fényt is visszaszorítja, ami állításuk szerint nem befolyásolja a minőséget, míg az új S Pen már teljesen alumínium unibody kivitelre épül. A szelfikamerát egy apró lyuk révén helyezték a panel mögé, amely sorrendben 6,3 és 6,8 hüvelykes – előbbi valóban új dizájnnal jelenik meg, míg utóbbi tulajdonképpen a Galaxy Note 9 közvetlen utódjának is tekinthető a nagyobb méret miatt, bár a Note 10+ esetében a microSD és a ToF-érzékelő alkalmazása is exkluzív módon jelenik (illetve marad) meg, a listán pedig a 45 wattos gyorstöltés is csak ezen változat esetében megtalálható, a Note 10 ugyanis marad a 25 wattos változatnál.


A teljesítményről a Snapdragon 855 vagy az Exynos 9825 chip gondoskodik, legfeljebb 8 és 12 GB memória kíséretében. A külső az alumínium keret és a hajlított üveg párosából áll össze, itt egy úgynevezett Aura Glow változat is elérhető lesz, amely több színben pompázik majd, miközben a hátoldalon tripla-kamera kapott helyet, sorrendben 12, 12, valamint 16 megapixeles érzékelővel (ahogy említettük, a Note 10+ esetében ehhez ToF társul), míg a szelfikamera ezúttal 10 megapixeles. Az AR-funkciók révén a stylus által meghúzott vonalak a felvételen látható személlyel együtt mozognak, itt emellett azonban számos további újítást vezetnek be, például lehetővé válik a kamerák közötti váltogatás a készülék megérintése nélkül, a toll alkalmazásával, míg a teljesítményről egy 3500, illetve egy 4300 mAh-s akkumulátor gondoskodik – a szoftveres oldalon a megjelenés pillanatában még az Android 9 Pie fut, ez később frissül majd a 10-es verzióra.

A hagyományos jack-dugó már itt sem jelenik meg, viszont felbukkan az 5G támogatása, amely egy különálló, picit drágább változaton lesz elérhető. A hivatalos árakat nem nevezhetjük túl kedvezőnek, itt viszont nyilván az abszolút csúcskategóriáról van szó, ennek megfelelően ez 950, valamint 1300 dollár között mozog, a megjelenésre pedig (a már elindult előrendelési periódus után) augusztus 23-án kerül sor, legalábbis a legtöbb piacon. Itthon szintén ezen a napon indul el a forgalmazás, a Note 10 330 ezer forintba kerül majd, míg a Note 10+ a tároló méretétől függően 380, illetve 415 ezer forintot kóstál majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tikal #1
    jack dugót miért vették le? :D
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.08.10. 12:36:25