Gyurkity Péter

Jön a Galaxy Note 10 és a Galaxy Fold

Augusztus és szeptember fontos hónap lesz, egyszerre három típus jelenik majd meg.

A Samsung esetében soha nem fogyunk ki az újabb hírekből, az elmúlt hetekben például arról írtunk, hogy képeken látható a Galaxy Note 10 és 10+, eközben pedig már dolgoznak a Galaxy Fold 2 típuson, amely szintén hajlítható kivitelben jelenne meg a piacon. Most a szeptemberi debütálásokról vannak újabb információink, a jelek szerint ugyanis az új csúcs-páros mellett az első hajlítható megoldás is ekkor rajtolna el.

Német forrás jelezte a héten, hogy a teljes specifikáció elérhetővé vált a Galaxy Note újabb generációja esetében, ebben pedig a korábban is említett tripla-, illetve quad-kamera kapott helyet (a Note 10+ ugyanis összesen 5 kamerára támaszkodik majd). Megjelenik itt a HDR10+ funkció, valamint a 4K-videók 30, illetve 60 fps-en történő rögzítése, de természetesen az egyes hátoldali példányok eltérő feladatokért lesznek felelősek, ahogy azt a komplex modulok esetében megszokhattuk. A Note 10+ valószínűleg a Time of Flight miatt kap egy további példányt, de eközben a dizájn is átalakul, hiszen itt sorrendben egy 6,3, valamint egy 6,8 hüvelykes Infinity-O kijelző szerepel a felsorolásban, immár a Dynamic AMOLED néven – a felbontás 2280 x 1080 pixel, illetve 3040 x 1440 pixel lesz, a panelt a Gorilla Glass 6 védi majd.

Az S Pen esetében a 4096 különböző érzékelési szintet, a mindössze 0,7 mm vastag érintkezési pontot, valamint az alig 70 milliszekundumos késleltetést emelik ki, miközben a listán emellett a Bluetooth 5.0, az IP68-minősítés, az LTE, az NFC, valamint az Air Action névre keresztelt, érintés nélküli vezérlést megvalósító funkció jelenik meg. Az európai példányok az Exynos 9825 chipet kapják meg, amely már 7 nanométeren készül, 8 és 12 GB memóriával, valamint 256 és 510 GB-os tárolóval, ez utóbbi kibővíthető kivitelben. Az akkumulátor mérete sorrendben 3600 és 4300 mAh lesz, itt a 25 és 45 wattos gyorstöltés, valamint a 12 és 20 wattos vezetéknélküli töltés is elérhető lesz. A bemutató augusztus 7-én esedékes, megjelenés augusztus 23-án valósul meg, 999 és 1149 eurós áron.

A dél-koreai gyártó azt is jelezte, hogy az elhalasztott (gyorsan visszahívott) Galaxy Fold szeptemberben rajtol majd el a piacon, addigra szerintük sikerül majd orvosolni a felmerült problémákat. A további részleteket az elkövetkező hetekben árulják el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Robertoo88 #2
    Lehet mi nem értékeljük, de majd a fiatalabb generáció fogja... :D Ez olyan mint régen a nyomógombos telefonról áttérni az okostelefonra az idősebbeknek. Persze majd azért mindennapi használat során kiderül, hogy lesz-e pozitívum a használatban. Egy Note 10-re azért befizetnék, de a Fold-ot én is kihagynám.
  • mariakandras #1
    Lehet nem vagyok eleg kreativ, de mire jo egy hajlithato okostelefon? Miert jo ha hajlik? Engem kifejezetten idegesitene hogy allandoan ki kell egyengetni ha hasznalni akarom.