Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Galaxy A10s

Az akkumulátor és a kamerák változtak az eredeti típushoz képest.

A Samsung az utóbbi időben nemcsak a csúcs-, de a középkategóriában is több eltérő fejlesztést mutatott be, ez utóbbi ugyanis ugyanannyira fontos az első hely megtartásában. Most a Galaxy A10 harmadik változata futott be, néhány érdekes változtatással.

A hivatalos bejelentés szerint a Galaxy A10s (amely az eredeti A10 és A10e típusokat követi a sorban) megtartja az eddig is alkalmazott 6,2 hüvelykes LCD Infinity-V kijelzőt, a 720 x 1520 pixel felbontást, a 19:9-es képarányt, a 2 GB memóriát, valamint az alapesetben 32 GB-os tárolót. A nyolcmagos chip pontos típusát egyelőre nem árulták el, viszont azt tudjuk, hogy 4 egység kereken 2 GHz-en fut, míg a másik 4 órajele 1,5 GHz, miközben az akkumulátor mérete 3400-ról 4000 mAh-ra ugrik, hogy picit kitolják az üzemidőt. Ezzel egy időben a szelfikamera már 8 megapixeles lesz, míg a hátoldalon egy 13 és egy 2 megapixeles példány helyezkedik el, a jobb mélységérzékelés érdekében.

Azt nem tudjuk, hogy a microUSB megmarad-e, az USB Type-C ugyanis csak a Galaxy A10e esetében bukkant fel a specifikációban, az viszont teljesen világos, hogy az A-sorozat tagjai meglehetősen népszerűnek bizonyultak, hiszen az eredeti rajtot követően alig 70 nap alatt több mint 5 millió példány talált gazdára. A gyártó különösen Indiában szán fontos szerepet a családnak, itt több százmillió potenciális vásárlót csábíthatnak el, amiben a némileg kedvezőbb árak is segítenek majd – az azonban még kérdés, hogy a kék, fekete, zöld, illetve vörös színben megjelenő új típus mikor és milyen kereskedelmi áron válik elérhetővé a közeljövőben.

A telefongyártók versenyének friss fejleményeiről eközben a Canalys számolt be egy újabb közleményben. Eszerint a Samsung piaci részesedése 2014 óta nem látott szintre emelkedett, Európában pedig a Galaxy A50, A40, valamint A20e szerepelt különösen jól. A Huawei és az Apple eközben kisebb forgalmat bonyolított le, viszont megtartották a dobogó második és harmadik fokát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!