Gyurkity Péter

Alakul a Galaxy Fold 2

Eközben azonban az eredeti Fold, majd pedig egy olcsóbb 5G-telefon jelenik meg.

A Samsung eredetileg még tavasszal dobta piacra első hajlítható készülékét, az első körben azonban több problémát is felfedeztek a külsős tesztelők, így a cég gyorsan visszahívta a telefont. Most készül a sorrendben második típus, eközben azonban végre sort kerítenek a hivatalos megjelenésre, ezt pedig egy olcsóbb 5G-megoldás kíséri majd.

A napokban látott napvilágot egy újabb szabadalmi kérelem, amely állítólag már a Fold 2 típust mutatja meg nekünk, a Samsung ugyanis erre a dizájnra építené a telefont. Ahogy azt korábban megírtuk, ezúttal függőleges irányban lenne összehajtható a készülék, az előlap pedig még nagyobb lenne, ugyanis ennek mérete kereken 8 hüvely lenne, amit elsősorban a vékonyabb káva tesz lehetővé. A teljesítményt a vadonatúj Snapdragon 865 chip biztosítaná, mégpedig az 5G-t is támogató X55-modem, 12 GB memória, valamint egy 512 GB-os tároló kíséretében. A kameramodul részleteit még nem ismerjük, bőven van azonban idő a 2020-ban esedékes megjelenésig.

Addig is a dél-koreai gyártó az eredeti típust dobná végre piacra, amelyre már szeptember első hetében sor kerülhet, legalábbis az ottani beszámolók szerint. Az IFA első napján hivatalosan is jelezték, hogy több európai országban a hónap közepén fut majd be a telefon, és bár érdekes módon eddig csak Kínában vált elérhetővé az előrendelés, a debütálásra először mégis a cég hazai piacán, vagyis Dél-Koreában kerül sor. Az USA-ban és Kínában csak ezt követően jelenne meg az összehajtható készülék – a cég mindenesetre jelezte, hogy idén mindössze 20-30 ezer példányt értékesítenének, vagyis óriási özönre nem számíthatunk.

A cég a vékonyabb pénztárcával rendelkezők felé is nyitna, ennek érdekében pedig az új Galaxy A90 5G-változata is hamarosan megjelenik a piacon. Evan Blass rövid bejegyzése videókkal és animációkkal kiegészülve bukkant fel a napokban, azt azonban még nem tudjuk, hogy a Galaxy A90 5G pontosan mikor jelenik meg a boltokban, viszont abban biztosak lehetünk, hogy ez olcsóbb lesz a csúcskategóriás megoldásoknál. A cég kedden hivatalosan is lerántotta a leplet a készülékről, eszerint Dél-Koreában szeptember 4-től kapható a telefon, a többi régió ezt követi majd a sorban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!