Berta Sándor

Szoftver­frissítés ütötte ki a lábbilincseket

Hollandiában átmenetileg több száz eszközzel szakadt meg a kapcsolat.

Hibás szoftverfrissítés okozott gondot az európai uniós tagállamban több száz elektronikus lábbilincs esetében. Mindez azt eredményezte, hogy a készülékek adatait nem lehetett továbbítani a helyi rendőrségen ilyen célokra kialakított ellenőrzési helyiségekbe vagy a büntetés-végrehajtásnak.

Ugyan a problémát sikerült egy napon belül megoldani, de a rendőrségnek több emberhez is ki kellett vonulnia azért, hogy ellenőrizze az érintetteket. Másokat pedig telefonon kerestek meg vagy felszólítottak arra, hogy jelentkezzenek a rendőrőrsökön, a rendőrkapitányságokon vagy a felügyelőtisztjeiknél. A holland igazságügyi és biztonsági minisztérium kénytelen volt előzetes letartóztatásba helyezni és börtönbe tenni néhány olyan személyt, akiket a legmagasabb kockázatúnak minősítettek.

Hollandiában nem ez volt az első eset, amikor az elektronikus lábbilincsekkel kapcsolatban problémák merültek fel. Tavaly augusztusban szintén hasonló eset történt, akkor a hatóságok naponta mintegy 700 gyanúsítottat ellenőriztek ilyen módon és közülük 450 esetében veszítették el a felszerelt készülékkel a kapcsolatot. Az illetékesek most közölték, hogy a rendszer már rendben működik és minden elektronikus lábbilincset érzékelnek. A cél most az, hogy a hálózat 100 százalékosan stabil legyen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!