Berta Sándor

Illegális IPTV-streamrendszert számolt fel az Europol

Több rendőri szervezet összefogott és megszüntetett egy illegális stream-ajánlatot.

Az Europol, valamint a ciprusi, a bolgár és a görög rendőrség olyan szervereket foglalt le, amelyeket a Sky fizetős televízióadó műsorának illegális továbbítására használtak fel. Bulgáriában, Görögországban és Cipruson összesen 17 házkutatást tartottak a nyomozók. Bulgáriában egy, míg Cipruson három embert vettek őrizetbe. Bulgáriában 84 szervert, 70 - dekóderrel kiegészített - műholdvevőt, számítógépeket és számviteli dokumentumokat foglaltak le.

A Torrentfreak értesülései alapján a szolgáltatásnak világszerte 500 000 előfizetője volt. A platform összesen 1200 tévéműsort kínált többek között a Sky UK, a Bein Sports, a Sky Italia és a Sky DE kínálatából. Az egyes illegális görög, ciprusi és külföldi csatornák elosztására alkalmazott szervereket kivonták a forgalomból és egy holland vállalat által biztosított IP-címeket kikapcsolták. A szolgáltatást egész Európában kínálták kereskedőknek és a havidíja 20 euró (a Torrentfreak szerint 10 euró) volt.

Az akciókban az Europolhoz tartozó Intellectual Property Crime Coordinated Coalition (IPC3), a ciprusi rendőrség kiberbűnözés elleni részlege, a görög rendőrség, a Fiscal Investigative and Intelligence Service (FIOD) nevű holland pénzügyi nyomozói és hírszerző szolgálat, a bolgár rendőrség kiberbűnözés elleni részlege és az Audiovisual Anti-Piracy Alliance (AAPA) nevű szervezet vettek részt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • fonak #6
  Ha lopott autót veszel, akkor sem kártalanítanak, mert nem tudtad, hogy lopott. A többiben igazad van.
 • Fefy #5
  Érdekes egy hozzállás. Lefoglalás helyett, ha átvennék az üzemeltetést az érintett szolgáltatók, akkor lenne plusz bevételük, de helyette inkább az őskorban élnek, egy-két olyat szolgáltatót/szolgáltatást leszámítva, melyek haladnak a korral (Telenoros MyTV, Telekomos TV GO, Netflix)
  Egyébként pedig az előfizetőkkel mi a helyzet, kártalanítanak mindenkit? Ugyanis elég valószínű, hogy az 500 ezer előfizető többsége nem is tudta, hogy illegális szolgáltatást használ.
 • Neocortex #4
  Kösz!
 • ZoliJ #3
  MindigTV extrában benne vannak ezek a doku csatornák és elvileg tartozik hozzá egy streaming szolgáltatás is, bár nem tudom azon is elérhető-e mindegyik.

  Emellett a Telenor MyTV szolgáltatásában is benne vannak.
 • bitcube #2
  szintén nagyon kerestem ilyet, de csak az "itt ott tv"-t találtam
  én a comedy central-t vadásztam, de nincs rajta. viszont más doku csatorna van.
  Utoljára szerkesztette: bitcube, 2018.01.16. 13:42:47
 • Neocortex #1
  erről jut eszembe, használ valaki olyan előfizus streamet amiben van magyar discovery, spektrum, natgeo? Csak olyat találtam ami eleve kábel TV előfizetéshez van kötve. 2018-ban lépjünk már túl ezen pls