Berta Sándor

Tűzeset miatt vonták ki a New York-i rendőrök testkameráit

Az egyik egyenruhás testkamerája kigyulladt, ezért óvatosságból nem használják az érintett modelleket.

New Yorkban egy ideje testkamerákat alkalmaznak a rendőrök, hogy így dokumentálják a munkanapjaikat és a tevékenységüket. Azonban most történt egy eset Staten Islanden, amikor az egyik egyenruhás miniatűr videokamerája kigyulladt működés közben. A járőr azt vette észre, hogy a készülék alsó része füstöl, majd azután, hogy eltávolította az eszközt, az egyszerűen felrobbant. Szerencsére személyi sérülés nem következett be.

A New York-i rendőrség jelenleg 15 500 testkamerát használ. A testület álláspontja szerint az eset megmutatta, hogy fennáll a lehetősége annak, hogy az alkalmazott testkamerák akkumulátorai esetleg kigyulladjanak vagy felrobbanjanak. Döntés született arról, hogy az összes Vievu LE-5 típusú eszközt átmenetileg kivonják a szolgálatból. Az intézkedés nem érinti ugyanakkor a Vievu LE-4 modelleket, az ilyen egységekkel felszerelt járőrök zavartalanul folytathatják a munkájukat.


A testület tagjai jelenleg 2990 Vievu LE-5 modellt használnak. A Vievu az egyik vezető testkamera-gyártónak számít és májusban vásárolta fel az Axon, amely bejelentette, hogy kivizsgálja az esetet. Az ügy veszélybe sodorhatja azt a programot, amelynek keretében decemberben mind a 23 000 New York-i járőrt testkamerával szerelnék fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • igazamvanvagyig #4
  Kínai nevetlen noname gagyi,ennyi.Hatalmas ígénytelenlenség és Idiótizmus aki ezt választotta.
  Utoljára szerkesztette: igazamvanvagyig, 2018.10.26. 08:38:22
 • molnibalage83 #3
  Az atomenergia terén is ilyen népbutítás van. Néhány hozzá nem értő ember szándékosan kinyírt egy sehol sem használt reaktortípust. Ehhez képest nézd meg azt, hogy 30 évvel az események után az korlátlan tudás korában hány embernél az az "érv", hogy "de Csernobil."

  Az átlagember sajnos síkhülye.

  Egészen elképesztő, hogy egy mennyire technikai civilizációban élünk és az emberek 99%-nak fogalma sincs arról, hogy hogyan működnek a legalapvetőbb dolgok is.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.25. 13:42:35
 • nlght #2
  Azért durva amikor egy nagy szerződéssel rendelkező amcsi kameragyártó azért bukik nagyot, mert a csingcsung noname akksigyár sok selejtet hoz forgalomba, mert a kinai minőségbiztositas a kanyarban sincs...
  Mint a samsung note botrányban is vicc volt, amikor mindenki egyenlőségjelet tett a samsung és a noname akksibeszálltó közé, és a hirek is arról szóltak, hogy a samsungok felrobbannak amikor csak néhány darab selejt akksival volt csak gond... hisztéria és népbutitas
 • barret #1
  Remélem mobiltelefon is meg lett tiltva,az is életveszélyes! :D