Berta Sándor

Okostelefonos-visszaszorulására készül a Samsung

A dél-koreai konszern többek között az autonóm vezetésbe, a mesterséges intelligenciába és az 5G-be fog invesztálni.

A Samsung közölte, hogy a következő három esztendőben átszámítva 160 milliárd dollárt fektet be olyan technológiákba, mint a mesterséges intelligencia, az önállóan közlekedő autók, a dolgok internete és az ötödik generációs mobilhálózatok. A társaság a programmal a helyi iparnak új impulzusokat szeretne adni és vezető szerepet akar betölteni a digitális gazdaság szempontjából fontos innovatív cégek ökorendszereinek felépítésében és újjáélesztésében.

A beruházásokat a Samsung különböző leányvállalatai hajtják majd végre, de a folyamatban a Samsung Electronics lesz a főszereplő. A tervezett befektetések 72 százalékára Dél-Koreában fog sor kerülni és a szakemberek arra számítanak, hogy így 700 000 új munkahely jön majd létre - a Samsungon kívül is, elsősorban a chip- és a kijelzőgyártásban. A válallat rákényszerül a beruházásokra, hiszen egyrészt gondolnia kell arra, hogy nem mindig lesz meghatározó az okostelefon-piac és ott sem fog mindig meghatározó szerepet betölteni, másrészt az Apple is csökkentené a beszállítóitól való függőséget. Így a dél-koreai óriásnak új területeket és bevételi forrásokat kell találnia. A tervek között szerepel a belső C-Lab inkubációs projekt kiterjesztése és a külső startupok támogatása. A platform 300 külső és 200 belső vállalkozást akar felkarolni a következő öt évben.

A Samsung Research májusban Nagy-Britanniában (Cambridge), Kanadában (Toronto) és Oroszországban (Moszkva) nyitott új mesterséges intelligencia központokat. A cég eddig két ilyen létesítményt üzemeltetett, egyet Dél-Koreában, Szöulban és egyet az Amerikai Egyesült Államokban, a Szilícium-völgyben. A Samsung Electronics szeretné kibővíteni a globális mesterséges intelligencia kutatási képességeit és a technológiával kapcsolatban eddig gyűjtött tapasztalatokat is fel akarja használni. Az új centrumok átadása mellett növelnék a kutatók számát is. A terv az, hogy 2020-ra már világszerte 1000 szakember foglalkozzon a vállalatnál a mesterséges intelligenciával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Mindig elore menekultek es barmit gyartanak amiben penz van, meg atomtengeralattjarot is.
  • csicso82 #1
    A Samsung gyakorlatilag olyan szerteágazó lett hogy kvázi elpusztíthatatlan. Ez egy jó döntés, semmi sem tart örökké ez az okostelefon őrület is le fog csengeni, vagy inkább csillapodni fog.