Berta Sándor

Akkumulátor­­gyártókat fog ellenőrizni Dél-Korea

Az ázsiai ország szigorította az akkumulátorokkal kapcsolatos előírásokat.

Dél-Korea azután döntött az intézkedések mellett, hogy kirobbant a Samsung Galaxy Note 7 botránya. Az illetékes kereskedelmi, ipari és energiaügyi minisztérium a jövőben el akarja kerülni a hasonló eseteket, ezért többek között közvetlenül ellenőrizné az akkumulátorgyártókat és javítana az okostelefonok visszahívásával kapcsolatos eljáráson is.

A döntéshozók nem szeretnék, hogy megismétlődjenek a Galaxy Note 7-éhez hasonló esetek. A kormány adatai alapján a technológiákért és szabványokért felelős helyi hivatal által elkészített, s nyilvánosságra hozott jelentés megerősítette a Samsung vizsgálati eredményeit. A kabinet ugyanakkor nem elégedett meg a társaság kötelezettségvállalásával, amely a gyártási folyamat során egy több lépcsőből álló biztonsági protokoll bevezetésére irányult. Az új intézkedések egyébként egyelőre öt éven át lesznek érvényben.

A szaktárca arra az álláspontra jutott, hogy az akkumulátorokkal kapcsolatos esetek elkerülhetők lettek volna, ha az akkumulátor- és okostelefon-gyártók szigorítottak volna a minőségügyi, illetve a termékek gyártása során alkalmazott ellenőrzéseken. Ezenkívül a hibás mobiltelefonok visszahívásával kapcsolatos rendszert is alapvetően módosítják. A részleteket októberig dolgozzák ki és integrálják a meglévő termékbiztonsági törvénybe.

Eközben a Samsung a Murata Manufacturing nevű japán céggel tárgyal, mert tőlük szerezné be a Galaxy S8 prémium kategóriás okostelefonja akkumulátorait. Amennyiben ez az üzlet valóban létrejön, akkor érdekes helyzet keletkezik, ugyanis az új előírások csak a dél-koreai akkumulátor-gyártókra vonatkoznak majd, a külföldiekre nem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!