Berta Sándor

A megújuló energiákra összpontosít a Samsung

A dél-koreai óriáscég ambíciózus tervekkel állt elő és gyakorlatilag az Apple példáját követné.

A Samsung Electronics bejelentette, hogy 2020-ra az Amerikai Egyesült Államokban, Európában és Kínában lévő összes üzemének és irodaépületének az energiaellátását megújuló forrásokból akarja fedezni. Közép vagy hosszú távon pedig a cél a teljes átállás a megújuló energiák használatára. A Samsung az energiastratégiája részeként a beszállítóit is támogatni akarja a megújuló energiákra való átállás során. A dél-koreai társaság első lépésként száz partnerét fogja a folyamatban támogatni azért, hogy elérjék ezeket a célokat.

Won Kyong Kim, a Samsung alelnöke kijelentette, hogy amint azt a kiterjesztett kötelezettségvállalásuk is mutatja, a bolygó védelmére összpontosítanak és a globális környezetvédelemért elkötelezett vállalkozásként felelősök e cél eléréséért. A társaság csatlakozott a Természetvédelmi Világalap (WWF) megújuló energia vásárlói elvéhez és a Rocky Mountain Intézet Üzleti Megújuló Központjához is.

A Greenpeace üdvözölte a bejelentést. A környezetvédelmi szervezet korábban bírálta a Samsungot, de ahogy Niklas Schinerl energiaügyi szakértő fogalmazott, a mostani döntés azt mutatja, hogy az elektronikai cégek nem tudják meggátolni, hogy az emberek "tisztán előállított termékeket" akarjanak megvásárolni. Ahhoz, hogy a vállalat véglegesen el tudjon szakadni a "mocskos múltjától", szükség lenne arra, hogy gyorsan előálljon egy minden gyárára és beszállítójára vonatkozó tervvel. Schinerl hozzátette, hogy az óriáscégnek az újrahasznosítás területén is jelentős mértékben javulnia kell, eddig ugyanis alig hasznosított újra értékes nyersanyagokat.

Dél-Koreában a Samsung Electronics teljes mértékben támogatja a kormány nemzeti stratégiáját, amelynek értelmében 2030-ra 20 százalékkal növelnék a megújuló energiák arányát. 42 000 négyzetméternyi napelemet helyeznek el a társaság suwoni székhelyén, s 21 000 négyzetméternyi napelemet és geotermikus berendezéseket szerelnek fel 2019 elején a vállalathoz tartozó Pyeongtaek kampusz és 2020-ban a Hwaseong kampusz területén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!