Berta Sándor

Lezárult a Samsung nyomtató­részlegének a felvásárlása

A Hewlett-Packard elsősorban a termékkínálatát akarta bővíteni a tranzakcióval.

Tavaly szeptemberben derült ki, hogy a HP veszi át a Samsung nyomtatórészlegét. A gyártó 1,05 milliárd dollárt fizetett a dél-koreai konszern ezen üzletágáért, az üzlet több mint 1300 fejlesztőt és 6500 szabadalmat érintett. A felvásárlással a HP komoly tudásra tett szert a lézernyomtatók piacán is.

Az átadás-átvétel kicsit tovább tartott a tervezett 12 hónapnál. Ennek oka elsősorban az volt, hogy az illetékes kínai hatóságok csak október elején hagyták jóvá az üzletet és több feltétellel, amelyek főleg az A4-es lézernyomtatók piacát érintették.

Az egyik feltétel az volt, hogy Hewlett-Packard köteles lesz a jövőben rendszeresen, 6 havonta jelenteni nekik a szegmensben lévő tevékenységéről. Emellett a társaság nem vehet részt más gyártók hasonló termékeinek a fejlesztésében, viszont köteles biztosítani harmadik fél felé a termékei kompatibilitását, azt semmilyen körülmények között sem korlátozhatja. Ezek a korlátozások kétségkívül fontosak lehetnek a felhasználók szempontjából, de komoly problémát nem jelentenek a HP számára.

Az biztos, hogy az üzlettel sokat nyert a vállalat, hiszen szélesebb portfóliót kínálhat mind a cégek, mind a felhasználók számára. Az ügyfeleknek nagyobb választási lehetőségük lesz, nőhet a termékek megbízhatósága, miközben csökkenhetnek a nyomtatási és az üzemeltetési költségek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • attes #1
    Azért nem gyenge, hogy a HP 90-es évek óta fő lézernyomtató gyártó, és a Samsung relatív újként olyat hozott össze, amire a HP-nek szüksége volt.