Berta Sándor

DoS-támadásokat rendelt el Észak-Korea ellen Donald Trump

Az amerikai elnök az akcióval észak-koreai hackerakciókra reagált, illetve előzött meg.

Sajtóértesülések alapján Donald Trump elrendelte az észak-koreai titkosszolgálat infrastruktúrája elleni Denial-of-Service (DoS) támadások végrehajtását. Az Amerikai Egyesült Államok az akciókkal az ázsiai állam digitális hadviselési képességeit akarta szétrombolni. A túlterheléses módszer az egyik legprimitivebb, az internet hajnala óta létező megoldás, ilyenkor számtalan címről érkező hibás adatfolyammal egyszerűen eldugaszolják a célpont csatornát.

Az amerikai elnök és az észak-koreai vezető között már hónapok óta komoly nyilatkozatháború dúl, a feszültség pedig ezzel párhuzamosan folyamatosan növekszik. A The Washington Post tudósítása szerint a támadásokkal kapcsolatos döntés már Trump hivatalba lépésének korai szakaszában megszületett. Az amerikaiak az akciók keretében az észak-koreai titkosszolgálat szervereit vették célba és sikerült is megbénítaniuk az állítólagos állami hackerek internethozzáféréseit. A támadások műszaki részletei ugyanakkor egyelőre nem ismertek.

A DoS-akciókat az Amerikai Egyesült Államok Hadseregének Kiberparancsnoksága hajtotta végre és azok a múlt héten szombaton zárultak le. Az érintett infrastruktúra lerombolása nem volt a terv része, az akciókat eleve rövid időtartamra korlátozták.

A hírt eddig sem a Fehér Ház, sem a kiberparancsnokság nem kommentálta. A kormányzat egyik magas rangú tagja azt nyilatkozta, hogy Észak-Korea a felelős a kibertámadásokért és az USA csak megfelelő ellenlépéseket tett azért, hogy megvédje a saját hálózatait és rendszereit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morguldae #33
    Egyszer csak majd megérkezik Amerikába az atombomba, aztán meg majd nagyot néznek....
  • zola2000 #32
    Persze Kínának is a mai helyzet fenn maradása az érdeke mint mindenkinek (az észak koreai nép kivételével)
  • zola2000 #31
    Szankciók? Ugyan, nemrég volt hír, hogy Kína-észak Korea kereskedelme történelmi rekordot döntött.

    (de miért is érdekelné Kínát hogy usa szankciózni akart volna? )
  • Kara kán #30
    Igen, így van, a szemünk előtt zajlik a folyamat. Kínai fejesek amúgy az ópiumháborúkra meg Japánra mutogatnak, hogy mennyi rosszat tettek nekik az idegenek, közben meg egy szót nem szólnak arról, hogy az ópiumháborúk előtt is zsigerelték Európát, mert az utóbbi által Amerikából kizsigerelt [ :-) ] ezüst 70%-a ott kötött ki.
  • molnibalage83 #29
    7-8% volt a teljes kínai arány. Hogy ez sok vagy kevés azt mindenki döntse el maga...
  • attes #28
    Ez pár éve volt, az is, hogy kínáé e legtöbb usa államkötvény.
    Azóta már szintet is léptek.
  • Kara kán #27
    Az egészben az a legérdekesebb, hogy az USA és az EU (de talán Oo is) épp most erősíti, izmosítja – de mondhatnám azt is: fegyverezi fel – ellenfelét, Kínát. Hogyan? Már csak azzal is, hogy bevették a WTO-ba, és megnyitották a piacokat a többnyire gagyi termékei előtt. Kína e gagyik eladásából kapott pénzen tud fejleszteni, hogy később már ne csak gagyit gyártson, és hála helyett nagyon úgy néz ki, hogy maximum közönnyel fog viseltetni mostani finanszírozóival szemben.
    Megjegyzem, az sem lenne megoldás, hogy no, akkor most Kína ellen Oo-t vagy Indiát kezdjük felhizlalni. Nincs értelme. Mi magunkat kell, hogy pátyolgassuk.
  • molnibalage83 #26
    Nem teljes háborút, de legalább valami ötletet. Az, hogy "tovább eszkaládóik" az kb. rizsa, ezzel nem tudok mit kezdeni...

    Aki diplomatáit háborús övezetben hagyja, az meg is érdemli...
  • nkmedve #25
    Most komolyan egy teljes háború forgatókönyvét kéred tőlem, vagy pontos hadműveleteket amik követnének egy lehetséges ÉK-i atomtámadást? Még ha szakértő lennék is, munka mellett ilyen részletekbe nem igazán folynék bele (a kommentek stílusát figyelembe véve sok kedvem nem is lenne).
    Hogy Kína lezárja ÉK légterét? Lehet, ahogy más is történhet (pl. az USA is bedob egy atomot ÉK-ba válaszul, ami esetleg magas beosztású kínai és orosz áldozatokkal is jár) millió lehetőség van, de teljesen irreleváns amikor egy világháború szintjén gondolkozunk (kb. senkit nem érdekel már, hogy mi történt a boszniai konfliktusban az I. WH előtt). Az egyetlen lényeges kérdes, hogy Kína és Oo egy ilyen konfliktusban szembe mer-e fordulni az USA+DK+Japán trióval, vagy nem? Ha nem, akkor nyilván elkerülhető egy nagyobb konfliktus, ha viszont igen, akkor aligha...

    Az utóbbi időben folyó kiberháború (USA vs. Oo+Kína), felerősödő orosz imperializmus, gyengülő NATO, növekvő Kínai és Orosz fegyveripar, gyengélkedő (de közben fegyverkezni akaró) Európa, teljesen labilis USA vezetés ami kb. mindenkivel összerúgta a port - ezek nem azt mutatják, hogy annyira erősödne a peace & prosperity a világ hatalmai között, jóformán már most egy modern hidegháborúban vagyunk. Hogy innen milyen irányba mennek a dolgok, az minden szereplő hozzáállásán múlik, de én azt mondanám, hogy bármi áron el kell kerülni, hogy ÉK bevesse az atomot, mert az egy kiszámíthatatlan helyzethez vezetne.
  • molnibalage83 #24
    Kimet csak a saját hadserege vezetése tudná megbuktatni, senki más az országon belül.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.10.04. 14:39:10