Gyurkity Péter

A Google is meghajlítaná saját kijelzőit

A Google befektetése egy olyan időszakban valósulhat meg, amikor egyre több okostelefon-gyártó fordul el a klasszikus LCD-kijelzőktől az OLED-panelek felé, ráadásul folyamatosan növelik a gyártási mennyiségüket.

Nagy divat manapság a széleken meghajlított okostelefon, amely a szabadon hajlítható példányok felé vezető út aktuális lépését jelképezi. A Google a hírek szerint a Samsung példáját követné, ehhez azonban a dél-koreai gyártó egyik riválisával szövetkeznének.

Koreai források számoltak be arról, hogy a Google állítólag 875 millió dolláros ajánlatot tett az LG Display illetékeseinek, amely nem pusztán egyszerű megrendelésként, hanem stratégiai befektetésként értékelhető. A cég egyelőre nem döntött az ügyben, még átgondolják a lépést, azt azonban már tudni vélik, hogy ez az összeg kifejezetten az OLED-panelek gyártásának felfuttatását célozza, az eredmény pedig jóval nagyobb darabszám lenne, amely az LG saját dél-koreai gyártósoráról gördülne le. Ezen panelek a soron következő Pixel okostelefonokban bukkannának fel, ami jól jelzi a Google törekvésének irányát.


A Pixel esetében – a korábban piacra dobott Nexus család tagjaival ellentétben – a Google már a tervezési és a hardveres feladatokat is magához vette, amivel szorosabbra fűzte ellenőrzését a végtermékek felett. Ezzel egyes elemzők szerint a minőség terén egyértelműen előre léptek, a darabszám azonban nem felelt meg az igényeknek, az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Kanadában és Ausztráliában piacra dobott páros ugyanis még ezen országokban is csak elvétve volt beszerezhető. A mostani ajánlat nyilván többek között azt célozza, hogy ez a jövőben ne forduljon elő, itt pedig jó eséllyel még a Samsung rosszallását sem váltják majd ki. Ez utóbbi gyártó ugyanis saját forrásra támaszkodik az OLED-panelek szempontjából, az LG pedig a Google ajánlata nélkül is nagyobb erőkkel jelenne meg ezen a területen.

Amennyiben a beruházás valóban megvalósul, úgy az LG Display havonta 3 millió okostelefonhoz készíthet OLED-képernyőket. Mindez azt eredményezné, hogy a Google sokkal kevésbé lenne kiszolgáltatva a mostani beszállítójának (Samsung Display), amely a Pixel és a Pixel XL típusú készülékek esetében az egyetlen OLED-kijelzőket szállító partnere. A Samsungnak egyrészt saját modelljeit is el kell látnia képernyőkkel, másrészt ott van az Apple megrendelése is, amelynek keretében az iPhone 8 okostelefonokhoz kell 70 millió panelt szállítania.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #5
    Én S7 Edge-et használok, bizton állíthatom, hogy a hajlított kijelző egy nagy baromság. Haszna nincs (vagy csak annyira minimális, hogy említésre sem méltó) ellenben tényleg baromi kényelmetlen, mi több kontraproduktív. Az, hogy szép-e egyedi megítélés kérdése, nekem speciel tetszik, de a használhatóság miatt jobban szerettem volna egy S7-et anno, csak mikor ezt vettem, nem volt, viszont az Edge meg elég jó akcióban volt (konkrétan S7 áron) így elhoztam, mert eladásnál majd többet ér.
  • Sir Cryalot #4
    "A péniszirigység elmélete Freud nevéhez köthető ."

  • bunny #3
    Valamivel el kell adni az új sz*rokat, a hajlított kijelző menőn néz ki és ennyi pont elég a sikerhez. Az észszerűség már nagyon régóta nem kritérium a divatcikkek terén, és lássuk be, a telefon is az lett sajnos.
  • Andrevv #2
    Én sem értem mit bírnak ebben a hajlított szélű hülyeségben, semmi értelme. Az OLED pedig nálam kerülendő technológia mert nem elég tartós. Elég baj már az is, hogy az akku élettartama alig tart tovább mint 2 év, ráadásul mostanában nem is cserélhetőek, ezért egyre szűkül a választák. Nálam egy telefon 3-4 évig kell tartson, az OLED pedig viszonylag hamar halványul. Már nem is tudom melyik gyártót válasszam, mindegyikben csalódtam élettartam és minőség szempontból. Sokszor visszasírtam már a jó öreg Nokia E71-et...
  • Omega #1
    Nem értem honnan jött ez a telefon hajlítási mánia, nem praktikus és hülyén néz ki. Még nem próbáltam, de a használhatósága is rossznak tűnik, pölö. az értesítések jobb olvashatóságához fordítani kell majd egy kicsit, az üzenetek bepityegéséhez pedig vissza, vagy mi lesz ebből?! Véleményem szerint a képernyő hajlításának csak nagyobb kijelzők esetén van értelme.