Gyurkity Péter

Itt a legújabb Android One okostelefon

A most bejelentett készülék először Törökországban jelenik meg, friss szoftverrel.

Az Android One kapcsán eddig többnyire Indiában, illetve egyéb, szintén felemelkedőben lévő országokban piacra dobott telefonokról számoltunk be, most azonban hozzánk némileg közelebb jelenik meg egy újabb példány. A szerény hardvert friss szoftver – és az ígéretek szerint további frissítések – egészítik ki.


A Google és a General Mobile közösen jelentette be a GM6 névre keresztelt okostelefon részleteit, amely bizonyos szempontból érdekes összeállításra világít rá. A készülék ugyanis egy kereken 5 hüvelykes LCD-kijelzőt kapott, amely a 720p felbontást támogatja (294 ppi-vel), ehhez pedig a szintén nem éppen a csúcskategóriába szánt MediaTek MT6737T chip társul, amely négy Cortex-A53 magot és 1,1 GHz-es órajelet kínál a felhasználóknak. Ehhez 3 GB memória, egy alapesetben 32 GB-os belső tároló, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor sorakozik fel, az üzemidővel tehát nem lesz különösebb gondunk.


A pontos fizikai méret 144 x 71,3 x 8,6 mm, a súly 150 gramm, ami pedig a képkészítési funkciót illeti, itt egy 13 megapixeles hátoldali és egy 8 megapixeles előlapi kamera áll rendelkezésünkre – ez a páros meglehetősen népszerűnek számít a mainstream megoldásokat piacra dobó gyártók körében. A szoftveres oldalon az Android 7.0 Nougat szerepel, ami újnak mondható, hiszen a jelen pillanatban aktuális generáció képviselőjéről van szó, a cég azonban folyamatos támogatást és korai frissítéseket ígér, aminek kapcsán többen hiányolják a legfrissebb, 7.1.1-es verzió hiányát. Érdemes megjegyezni, hogy a platform egyes típusai, így például a GM 4G, még az Android Beta Program keretein belül is elnyerték helyüket, azt azonban nem tudjuk, hogy ez a GM6 esetében is így lesz-e.

Ahogy említettük, a telefon először Törökországban jelenik meg, az ár azonban egyelőre ismeretlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!