Gyurkity Péter

A Huawei nem kért a Pixel okostelefonokból

A gyártó nem értett egyet a Google új stratégiájával, bár az amerikai piacon csak szenvednek.

Az elmúlt napok több szempontból a Google várva-várt bejelentéséről szóltak, ezzel kapcsolatban pedig számos pletyka és konkrét információ is napvilágot látott – olyannyira, hogy néhány nappal a rendezvény előtt már szinte minden hardveres részlet kiszivárgott. Egyes vásárlókban már korábban felmerülhetett a kérdés, hogy vajon a Google idei telefonjait a Huawei helyett miért a HTC készíti. Egy külső forrás szerint ez azzal magyarázható, hogy a kínai Huawei nem értett egyet a stratégia módosulásával, ezért semmilyen szerepet nem volt hajlandó vállalni a Pixel okostelefonok legyártásával és azok forgalmazásával kapcsolatban.


Mivel a Google még szorosabbra szeretné fűzni a termékei feletti ellenőrzést, a külső partnereknek itt nem sok hely jut (még a gyártó nevét is eltávolították a készülékről), ez pedig a Huawei számára (különösen az amerikai piacon tapasztalható szenvedés láttán) nem volt elfogadható. Azt nem zárják ki, hogy jövőre folytatódik az együttműködés, tehát egyelőre nincs arról szó, hogy végleg megszakadt volna a kapcsolat a két cég között.

A Google egyébként az Amazontól szerződtette legújabb alelnökét, aki a mérnöki feladatokat felügyeli majd. David Foster korábban a szupertitkos Lab126 részleget vezette, amely az Echo hangszórók, a Kindle Paperwhite és Voyage olvasók, valamit számos egyéb termék kifejlesztéséért volt felelős, de ezt megelőzően a Microsoftnál is eltöltött némi időt, ahol a Zune HD megalkotásában segédkezett – az Apple berkein belül pedig különböző hardveres komponensek kifejlesztésében vállalt szerepet. Az még nem teljesen világos, hogy Foster mekkora szerepet vállalt az első Pixel okostelefonok létrejöttében, de az ezeket követő változatok bizonyára magukon hordják majd a cégvezető ujjlenyomatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!