Berta Sándor

Élő közvetítések és virtuális valóság felé nyit a YouTube

A videomegosztó a piacvezető pozícióját számos új ajánlattal biztosítaná be.

Neal Mohan, a YouTube vezető termékmenedzsere kijelentette, hogy a következő 12 hónapban a termékinnovációkra összpontosítanak. A platformra a felhasználók világszerte percenként 400 óra videót töltenek fel. A portál ugyanakkor nem szeretne csak ezekre a felvételekre építeni, hanem egyre több élő streamajánlatot is kínál azért, hogy a nézők gyakrabban és elsősorban hosszabb ideig tartózkodjanak rajta. Mindez nagyobb reklámbevételeket is generál.

Mohan kiemelte, hogy a növekedés ezen a területen különösen nagy, a megtekintett közvetítések száma évről-évre 80 százalékkal nő. Mindez elsősorban a 360 fokos technológiának köszönhető, amely - kombinálva a 3D-képmegjelenítéssel - nagyon sikeresnek bizonyult például az élő koncertközvetítések kapcsolatban. A hirdetők pedig készek arra, hogy a különleges ajánlatokért magasabb árat fizessenek. A virtuális valóság trendből is profitál a YouTube. Az oldalain már lehívható a virtuális valóságtartalmak legnagyobb katalógusa és a Pokémon Go kapcsán számos olyan videó található meg a platformon, amelyek vagy elmagyarázzák a játékot vagy látható rajtuk, hogy mások miként játszanak a játékkal.

A YouTube a Gamescom konferencián egy új játékalkalmazást is bemutatott, amely a felhasználók számára még egyszerűbbé teszi, hogy megleshessék, hogyan játszanak a profi játékosok és élő chatben akár kérdezhessenek is tőlük. Ez az ajánlat is azt célozza, hogy az embereket minél tovább a honlapon tartsák. Mohan rámutatott, hogy a piac nagy, hiszen csak Németországban több mint 30 millió "játékos" van. Az Alphabet a Zürichben lévő centrumában több mint 1800 szakembert foglalkoztat. Ez a konszern legnagyobb fejlesztőközpontja az Amerikai Egyesült Államokon kívül, több száz szoftverfejlesztő és programozó kifejezetten a YouTube számára dolgozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #1
  "Youtube will an die 30 Millionen deutschen Gamer ran "

  ezek a nyáladzó hasznos idióták fizettek be a star citizenre is, csak hogy képben legyünk , christől mekkora óriási húzás volt a cryenginet kiválasztani, na nem technikai szempontok alapján , hanem bedőltethető demográfia alapján

  átvette a poroszos fegyelem helyét a partiállatság és a konzumidiotizmus,

  sejthető milyen "felnőttek" lesznek pár év múlva merkelisztánban.
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.08.19. 18:19:43