Berta Sándor

Jobb indexképeket használna a YouTube

A Google még jobban felkeltené az érdeklődést a megjelentetett videók iránt.

Weilong Yang, a Google videotartalom-elemző csapatának és Min-hsuan Tsai, a YouTube munkatársa közös blogbejegyzésében mutatta be azokat a változtatásokat, amelyek a YouTube indexképeit érintik. A legfontosabb újdonság, hogy a mesterséges intelligenciát hívják segítségül, hogy a különböző felvételekhez a legjobb indexképek készüljenek és ezáltal még inkább felfigyeljenek a tartalmakra a látogatók.


Az új eljárás alapján fotók készülnek minden egyes videóról, majd ezeket kiértékelik és a legmagasabb értékelést kapó fotóból lesz indexkép. Az alkalmazott mesterséges intelligencia kiértékeli, hogy milyen dolgok jönnek be a felhasználóknak és a legmagasabb értékelés mellett arra is figyel, hogy olyan felvétel kerüljön az adott videók mellé, amely ahhoz a legjobban illik. Ez vezethet a még nagyobb érdeklődéshez és a magasabb kattintási számhoz.

A tesztek azt mutatták, hogy a mesterséges intelligencia által készített indexképeket 65 százalékkal jobban fogadták az emberek. A mutatott fotók minősége sokkal jobb, mint korábban és ebből a YouTube is profitál. Az alkalmazott Deep Learning mesterséges intelligenciát használja többek között a Facebook, a Snapchat és a Yahoo! is, hogy így próbálják meg jobbá tenni a termékeiket és a szolgáltatásaikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #7
    "Ugyanis az árulja el a legtöbbet"
    Ő... nem. Egy csomó nagyon sok igazságot kimondó videó van a neten, aminek több a dislikeja, mint a likeja, mert épp valamely csoportot sért. Vagy épp majdnem ugyanannyi.
    Kedvenc példám:
    http://www.youtube.com/watch?v=tGVORy7VTvE
  • halgatyó #6
    Akkor remélhetjük, hogy megszűnik a direkt rákattintásvadász képecskék felrakása a legszarabb videókhoz?
    Mellesleg a legfontosabb az lenne, ha a kis képecskék mellett fel lenne tüntetve a like-ok és dislike-ok száma. Ugyanis az árulja el a legtöbbet. A Youtube-nak is kevesebb felesleges (2-3 perc után kiütött) letöltés-kezdést kellene kiszolgálnia
  • zola2000 #5
    Vagy a dailymotion, indavideo, niconico, youku hogy ne csak amerikaiakat említs, de tény hogy a youtubeon van mindenki, a többi csak speciális/helyi videókban ad valami pluszt, így tud versenyezni a youtubeal.
  • bunny #4
    Akkor használd a facebook videóját, az még akad is. Jó a yt, és nincs monopolhelyzetben, ott a vimeo pl, vagy a fb.
  • Etinger #3
    Az egész Youtube egy nagy rakás szar - monopolhelyzetben.
  • TokraFan #2
    Médiafogyasztó és gyártó, okostelefonos számítástechnikai analfabétáknak nagyobb feladat, mint hinnéd! Legtöbben azt sem tudják, milyen képformátumok léteznek, nemhogy szerkeszteni képesek lennének.
  • MoRT2195 #1
    Egyéni indexkép... nem egy bonyolult dolog betallózni szerintem.