Berta Sándor

Európában is megjelent a YouTube Space

A kontinensünkön az első YouTube Space a berlini MET Film School keretében nyílt meg.

A szolgáltatásnak köszönhetően a jövőben a legalább 1000 előfizetővel rendelkező csatornák üzemeltetői ingyen használhatják online célokra a YouTube Space stúdióit, kameráit, szoftvereit, hogy így készíthessék el a saját videóikat. David Ripert, a YouTube Space európai vezetője elmondta, hogy az új platform mottója a tanulás, a hálózatba kötés és az alkotás. A szomszédos MET Film School 400 hallgatója minden héten hétfő és szerda között használhatja a stúdiókat.


A YouTube Space Berlin 400 négyzetméteres alapterületen működik, van konyha és több szoba is, míg a legnagyobb stúdió 140 négyzetméteres. A szakemberek folyamatosan tartanak tanfolyamokat, többek között a professzionális hangzással és a videók értékesítésével kapcsolatban. A szolgáltatás először érhető el Berlinben, korábban Tokióban, Londonban, Sao Paulóban, New Yorkban és Los Angelesben nyílt ilyen stúdió. A YouTube a projekttel azt akarja elérni, hogy minőségi tartalmak kerüljenek fel a videomegosztóra, emellett új tehetségeket fedezne fel és maximalizálná a reklámbevételeit.

Az első YouTube Space Los Angelesben nyílt meg és azóta ott több mint 10 000 videót készítettek. A stúdiók rendelkeznek DSLR-fényképezőgépekkel és kamerákkal, ezen belül 4K-modellekkel is, mint a Canon C100 és a C300. A szoftverek között megtalálhatók a videoszerkesztő és a speciális hatásokat készítő programok. Az idén a támogatott rendszerek közé kerülhetnek az Oculus Rift és más virtuális valóság megoldások. Az év végéig felszerelik a berlini stúdiót két 360 fokos kamerával. Mounira Latrache, a berlini YouTube Space vezetője közölte, hogy minden európai YouTube-felhasználót szeretettel várnak. A stúdiókat egy hónappal előre le lehet foglalni. Aki gyorsabb, az kerül sorra először, de a régi partnerek kedvezőbb elbírálásra számíthatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SanMaster #3
    Ez az egyetlen díszlet? Opciók: baszás az ágyban, az ágy előtt, az ágy alatt. Pffff.... atomot ezeknek is!
  • itsip #2
    Igen, nekem is pont ez jutott eszembe.
    Youtube ingyen adja majd a studiot a pornofilmek forgatasahoz.
    Hihihi.....
  • joebacsi #1
    Az új woodman casting végre még kevesebb befektetéssel mehet! (második kép) :D