Berta Sándor

SMS-eket is fogadniuk kellene a rendőri szerveknek

Amennyiben a hatóságok nem csupán a segélyhívásokat fogadnák, sokkal több bejelentés érkezhetne.

Legutóbb éppen az orlandói vérengzés kapcsán igazolódott be, hogy bőven van még javítanivaló a bűnüldöző szervek munkáján. Amíg ugyanis a telefonbeszélgetések kezdeményezésével akaratlanul is kiadhatják magukat a segítséget remélők, addig SMS-ben gyakorlatilag hangtalanul tájékoztathatnák a kialakult vészhelyzetről a rendőröket.

Orlandóban, a Pulse éjszakai klubban sokan a mellékhelyiségekbe menekültek be, hogy így kerüljék el a gyilkos golyókat. Az érintettek számos SMS-t küldtek a hozzátartozóiknak, mert a telefonálás túl hangos lett volna. A rendőrökhöz ugyanakkor egyetlen rövid szöveges üzenet sem érkezett be. A hozzátartozók továbbították az SMS-ben kapott információkat a bűnüldözőknek a 911-es segélyhívó telefonszámon.

A helyi rendőrség jelenleg olyan telefonos rendszerrel rendelkezik, amely nem képes fogadni az SMS-eket. Mindez komoly probléma. Joseph Giacalone, a John Jay College of Criminal Justice munkatársa szerint ugyanis nagyon nagy segítséget jelenthetne, ha ilyen esetekben az emberek akár fotókat vagy videókat is küldhetnének a rendőröknek. Az orlandói eset rávilágított arra, hogy modernizálni kell a segélyhívó központok többségét, nem csupán az Amerikai Egyesült Államokban, de a világ más részein is. Ráadásul különösen fontos lenne, hogy a rendszereket a siket és nagyothalló személyek is használhassák, ők ugyanis vészhelyzetben nem tudnak telefonálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #3
    Ennél viccesebben állt a dologhoz John Oliver

    Mert hogy a hogyanon kívül a hova is egy igen égető probléma. Magyarán hiába hívja, ha maga se tudja hol van, a rendőrök/mentők/tűzoltók meg nem tudják bemérni, így azt se tudják hova menjenek.
    De a legviccesebb amit bemutat, hogy mobilról a pontos helyzetére tud pizzát rendelni (GPS alapján android-iphone progi), de mentőt azt nem.

    Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2016.07.12. 11:24:18
  • ostoros #2
    +1
    XD XOXO
  • PeeTeR #1
    NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!