Berta Sándor

A mesterséges intelligencia iránt érdeklődik a Sony

Miután a Google és az Apple is dollármilliárdokat fektet a terület kutatásába, a japán konszern is felismerte, hogy mennyire fontos lehet a technológia, ezért egy ígéretes startupot segítenek.

Hiroaki Kitano, a Sony számítógép-tudományi laboratóriumának vezetője közölte, hogy egyelőre még objektív perspektívából szemlélik a mesterséges intelligenciát, amelyen belül vannak még nem kutatott alkalmazási területek, főként melyek a hardverekkel kapcsolatosak. Miután a notebook, a mobiltelefon és a tévéágazatot átalakították, a társaság itt sem ül tovább ölbe tett kézzel: közelebbről meg nem nevezett összeget fektettek be a Cogitai kaliforniai startupba. A lépés csak egy folyamat első lépése, a tervek szerint komoly bevételtermelő üzletággá növelnék a területtel foglalkozó részleget.

Az alig egy éves, három fejlesztő által alapított amerikai cég olyan mesterséges intelligencia rendszert fejleszt, amely képes a való világgal kapcsolatos interakciókból és tapasztalatokból tanulni. Satinder Singh fejlesztési vezető kiemelte, hogy a rendszer éppúgy tanul, mint a gyerekek. Mindez egybevág Toshimoto Mitomo víziójával, aki a Sonynál a szellemi tulajdonért és a közép-, illetve hosszú távú üzletfejlesztésért felel. A szakember hangsúlyozta, hogy stratégiai befektetőként hisznek abban, hogy a folyamatos tanulás lesz a jövőbeli mesterséges intelligencia kulcsa.

Mitomo hozzátette: hiszik, hogy a startupnak sikerült megszereznie a szükséges munkatársakat és eszközöket ahhoz, hogy gyorsan kifejleszthessen egy állandóan tanuló mesterséges intelligenciát és hogy ezt a technológiát az innovatív kereskedelmi alkalmazásoknak köszönhetően a társadalom helyzetének javítására használhassa fel. Kitano leszögezte, hogy már jövőre elkészülhet egy a Cogitai szakértőivel közösen megalkotott termék vagy szolgáltatás és egyúttal utalt rá, hogy a mesterséges intelligenciát ehhez a Sony hardvereivel kötnék össze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!